25 járgány, amit hazavezethetsz az Első autó programmal

2014. október 20. – 05:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mi is meglepődtünk, hogy nem csak Daciákat lehet vásárolni a kedvezményes hitelprogramon keresztül. Sőt, egész széles a választék.

Novembertől indul az Első autó hitelprogram: 18 és 35 év közötti fiatalok legfeljebb 50 ezer lej értékű új gépkocsit vásárolhatnak 5-10 százalékos előleggel, legfeljebb hétéves futamidőre. A bankok által felszámított kamat pedig legfeljebb 3 százalékponttal haladhatja meg a három hónapos ROBOR referencia kamatláb szintjét (ez jelenleg 3 százalék körül mozog). Bár korábban mi is azt hittük, 50 ezer lejért csak Dacia márkájú gépkocsikat lehet vásárolni, egy alapos „piacelemzés” után arra jutottunk, hogy az érdeklődők legalább 26 típus közül választhatnak. A jelenlegi piaci árakat vettük figyelembe, amelyek elképzelhető, hogy a program elindulása után még változni fognak. Ezért az 50 ezres értékhatárt csak kevéssel meghaladó autókat is megmutatjuk, a gyártók ugyanis feltehetőleg hajlandók pár százalékos kedvezményt nyújtani annak érdekében, hogy a jármű megvásárolható legyen a program keretében. A legolcsóbb megvásárolható jármű a 30 930 lejes Dacia Logan Acces 1.2 75CP , 5%-os előleggel számolva ennek 430 lej lenne a havi törlesztő-részlete (a jelenlegi kamatok szerint). A legdrágább, 50 ezer lejes autókra (szintén 5%-os előleggel számolva) 694 lej lenne a havi törlesztőrészlet.

A megvásárolható járműtípusok

(ABC-sorrendben, alapfelszereltséggel) – jellemzők és ár a fotó alatt:

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!