Milyen állásokat kínálnak a kolozsvári munkaadók?

2014. augusztus 28. – 04:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két nagy álláshirdető oldalon szereplő ajánlatokat böngésztünk, hogy kiderüljön, mely ágazatokban a legkönnyebb az elhelyezkedés.

Programozókat és eladókat keresnek leginkább a kolozsvári cégek – ez derül ki a Pénzcsinálók elemzéséből, melyben két népszerű álláshirdető portál, a Bestjobs és az eJobs adatait dolgoztuk fel.A Bestjobs oldalán közzétett kolozsvári álláshirdetések 25%-ában (211 hirdetésben) informatikust keresnek a vállalatok, 22%-ukat értékesítési munkakör betöltésére írták ki, 13% mérnököt, 11% irodai dolgozót alkalmazna. Csak a hirdetések 3%-ában keresnek egészségügyi dolgozókat és 2%-ában alkalmaznának intézmények vagy hirdetnek meg szabadfoglalkozású állást.

Az eJobs oldalon más, több kategória közül választhatnak a hirdetések feltöltői. Kereskedelmi pozíció betöltésére szól a kiírások 14%-a (265 hirdetés), különböző szolgáltatások nyújtására a 12%-a, call-centerbe keres alkalmazottakat az itt hirdető cégek 9%-a, gyógyszerészt, egészségügyi dolgozót szintén 9% toboroz. Az eJobs-on csak a hirdetések 9%-ában keresnek informatikusokat. Alig találni viszont álláshirdetést jogi, mezőgazdasági, művészeti és szórakoztatóipari, illetve faipari területen, a hirdetések kevesebb mint 1%-a található ezekben a kategóriákban.

Az álláshirdetések 49%-ában kevesebb, mint hároméves tapasztalatot igényelnek a munkaadók – derül ki az eJobs és a Bestjobs kolozsvári álláshirdetéseinek összesítéséből. A hirdetések 42%-a szól „szenior” pozícióra, ami 3-5 év közötti munkatapasztalatnak felel meg, míg több mint ötéves tapasztalatot a hirdetések 9%-ában kérnek.

A meghirdetett pozíciók 63%-a vonatkozik teljes- és 27%-a részmunkaidőre, míg projekt alapú együttműködésre szól a hirdetések 10%-a.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!