Az angol elegancia és japán dizájn-zseni hozta a formáját

2014. június 17. – 07:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy kategóriában osztottak díjakat a tegnap esti Cannes Lions gálán: bemutatjuk a legjobbakat.

A magyarországi nevezések nem kerültek be a legjobbak közé, a bukaresti McCann viszont nyert egy bronzt a PROMO & ACTIVATION kategóriában, a Candia Dulce kampánnyal.

Idén a PR kategóriában rekord számú nevezés volt, a grand prix pedig egy olyan integrált kampányé lett, ami a klasszikus mesék keserédes groteszkjével dolgozik, széles médiaplatformon. Szakít a hagyományokkal és egy olyan területre evez, amihez jó egyensúlyérzék kell: a melankólia. A főhős egy madárijesztő, aki filmecskében és videójátékban is maga után húzza a szomorúság-csíkot. The Scarecrow (Chipotle Mexican, Creative Artists Agency, Los Angeles):

A Direct kategória győztese a legújabb csúcstechnológiát és a legrégibb típusú rácsodálkozást ötvözte. Az óriásmonitor mögötti számítógép valóban kiszámította, mikor, hol van a repülőgép, ami éppen átrepül a horizonton. Magic of Flying (British Airways, OGILVYONE London):

Időtálló angol szellem. Ennek metaforája lehet az a kampány, amiért rajongott a helyi média. Egy luxusáruház karácsonyi kampányának üzenete: bocsi, magamra költöttem. Sorry I Spend It On Myself (Harvey Nichols, ADAM&EVEDDB London):

Az aranyak közül választottam néhány olyan abszolút kedvencet, amelyekről azt gondolom, néhány lokális tanulsággal is járhatnak számunkra. Egy vizionárius japán ügynökség, a Hakuhodo kifejlesztett egy olyan 3D nyomtatót, aminek csak meg kell mondani, mit szeretnél, és már jön is a frissen gyártott modell. És mindezt gyengén látó gyerekekkel való interakcióban mutatták be. Most egy olyan ötlettel rukkoltak elő, ami egy sorvadó japán falúnak hozott világhírt. Rice-Code – INAKADATE (Hakuhodo, Tokyo):

A prognózisok a fesztivál egyik nagy nyertesének tartják azt a holland kampányt, amely egy virtuális kislány segítségével azonosítja a pedofilokat. Több mint ezer esetet regisztráltak és közel 70 letartóztatást eszközöltek a virtuális kislánynak köszönhetően. Sweetie (LEMZ Amsterdam):

Ezt a kampányt pedig a gazdag emberek figyelmébe ajánlom, no commenttel. Bentley Burial (Leo Burnett Tailor Made Sao Paulo):

Jellegzetes latin-amerikai humor, tökéletes kivitelezés. A feladat az volt, hogy két teljesen egyforma, egypetéjű iker közül kellett kiválasztani az egyiket, „melyik a kettőjük közül” típusú kérdésre válaszolva. Egy részlet különbözött: az egyik iker rágózott. Almost identical (Mondelez International Argentina):

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!