Ötezren fognak dolgozni Kolozsvár legújabb irodaépületében

2014. május 28. – 14:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Persze csak amikor befejezik, mert kedden este a The Office-nak csupán a harmadát adták át. A fejlesztők a város új üzleti központjáról, világszínvonalú épületről beszélnek, amin kizárólag hazai szakemberek dolgoztak.

„Minőség. Ez volt az első gondolatom ezzel az épülettel kapcsolatban. Az előkészítési munkálatok során is érezhető volt, de ma bebizonyosodott, hogy ez a projekt illik Kolozsvár arculatához” – mondta Emil Boc , Kolozsvár polgármestere a The Office átadóján.

Az irodaház összesen 54 ezer négyzetméteres lesz, ebből első lépésben 19 ezer négyzetméter került átadásra. 600 földalatti parkolóhely is rendelkezésre áll már. A projekt egésze 2016-ban készül majd el. Az irodaház fejlesztőivel olyan vállalatok kötöttek már bérleti szerződést, mint a Yardi , a Three Pillar , a Deloitte és a Lunch Box. Az épületben összesen 5 ezer személy dolgozik majd.A The Office megnyitóján Emil Boc mellett jelen volt Ovidiu Șandor , az épület egyik kivitelezője, Martin Slabbert , a NEPI befektetési csoport alapítója és vezérigazgatója, Horea Uioreanu , a Kolozs Megyei Tanács elnöke, valamint Gheorghe Ioan Vuscan , Kolozs megye prefektusa.

„A projekt három lépésben kerül majd befejezésre, most elérkeztünk az első rész átadásához. Abban reménykedünk, hogy az irodaház a kolozsvári üzleti élet egyik jelentős központját képviseli majd. A The Office növelni fogja a kínálatot a már Kolozsváron jelen lévő, valamint a városba még ezután érkező vállalatoknak nyújtott szolgáltatások terén” – mondta Ovidiu Șandor, aki hozzátette, hogy a befektetés annak bizonyítéka, hogy hisznek Kolozsvár gazdasági potenciáljában. „Már rögtön az elején nagyon szoros határidőket vállaltunk fel, ezeket sikerült tartani és az építkezés további szakaszaiban is ez a célunk.”

„Építészeti és design szempontokat is figyelembe véve az épületet nevezhetjük világszínvonalú fejlesztésnek. Talán nem tudják, de nagyon fontos kiemelni: mind a tervező, a kivitelező és az építésben dolgozók is romániaiak” – hívta fel a figyelmet Martin Slabbert.

„Ha a város 2014-2020-as fejlesztési stratégiáját nézzük, nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a jövőben is a szolgáltatások minőségére. Ha a fővárost a lakosság száma tekintetében nem is tudjuk megelőzni, minden bizonnyal jobbak tudunk lenni a szolgáltatások, az oktatás, az egészségügy és az üzleti szféra minőségét illetően” – fejtette ki Emil Boc.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!