92 adót és illetéket törölne el vagy vonna össze a pénzügyminisztérium

2014. május 15. – 15:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Petrescu teljesítette Victor Ponta kérését, megvan a lista a felesleges díjakról, amelyeknek a begyűjtése többe kerül, mint amekkora bevételt termelnek. Az útlevél kiváltása is olcsóbb lesz.

Közzétették szerdán a pénzügyminisztérium honlapján azt a két törvénytervezetet, amelyek révén összesen 27 parafiskális (államháztartás rendszerén kívül működő) díjat és adójellegű járulékot szüntetnek meg, illetve vonnak össze. További 65 díjat és illetéket miniszteri rendeletben vonnak majd össze, illetve törölnek el.

Ioana Petrescu pénzügyminiszter közleménye szerint a díjak és illetékek eltörlésével jól járnak a befizetők és az adminisztráció is: nem kell sorba állni ezek kifizetéséhez, így csökken a begyűjtési költség, amely sok tétel esetén magasabb volt, mint amekkora bevételt termelt.

Az itt elérhető törvénytervezetek többek között a következő díjak eltörlését mondják ki:

1) Belügyminisztérium

– az elektronikus, egyszerű vagy ideiglenes útlevél illetve határátkelésre alkalmas dokumentum igénylésekor befizetett 22 lejes díj

2) Igazságügyi minisztérium – Országos Cégbíróság

– cégalapításhoz nyújtott útmutatás óránkénti díja (19,8 lej/óra)- statisztikai adatok kiadásának díja:külföldi befektetésre irányuló adatok (20 lej/kritérium)cégekre, cégcsoportokra irányuló, legtöbb 5 kritériumot tartalmazó adatigénylések (11 lej/cég)3) Közüzemi szolgáltatásokat szabályozó országos hatóság

– kérésre nyújtott tanácsadás és szolgáltatás (73 lej/óra)

4) Versenyhivatal

– a versenyellenes tevékenységet vizsgáló dokumentációhoz való hozzáférés díja (150 lej/igénylés)

5) Információs társadalomért felelős minisztérium

– elektronikus eljárások használatának díja (46 lej/év/felhasználó)

6) Egészségügyi minisztérium

– az orvosi eszközök és gyógyszerek engedélyeztetése (300 lej/engedély)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!