Megkerestük a legdrágább romániai tömbházlakásokat

2014. március 5. – 10:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A legmagasabb áron Bukarestben vásárolhatunk lakrészt, de az ország más nagyvárosaiban is találtunk olyan eladó luxusingatlanokat, amelyekért új tulajdonosuknak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

A legtöbb esetben bebútorozva, saját parkolóhellyel árulják Románia azon legdrágább tömbházlakásait, amelyeket tulajdonosaik az általunk meglátogatott, ismertebb ingatlanközvetítő portálokon hirdettek meg. A lakásokat kivétel nélkül az ország nagyvárosaiban találtuk, az ingatlanok áránál sokat nyom a latban az elhelyezkedés, de a szép kilátás is velejárója ennek a kategóriának. Bukarestben találtuk a két legdrágább lakástAz ország legdrágább, ingatlanportálon eladásra kínált tömbházlakása Bukarestben a Herăstrău park közvetlen szomszédságában található. Az eladásra és bérbeadásra egyaránt kínált ingatlan ára 1,65 millió euró. A lakás elhelyezkedése tornássza fel az árat, hiszen közelében a park mellett több étterem és kávézó is található. A 2007-ben elkészült épület legfelső szintjén levő lakásban 4 szoba került kialakításra, egy nappali és három hálószoba. Az imobiliare.ro szerint a lakás egyik legnagyobb előnye, hogy míg a nappali egy forgalmasabb út fele néz, a hálószobák a park irányába, ami nyugalmat hozhat az új tulajdonos életébe. A 450 négyzetméteres lakásnak több terasza is van, a hálószobák mindenike saját fürdőszobával rendelkezik, két szoba pedig külön gardróbot is kapott.

A második legdrágább lakást is Bukarestben találtuk, ugyancsak a Herăstrău park közelében. A Floreasca tó mellett épített ötemeletes ingatlan két legfelső szintjén helyet kapó penthouse ára 1,6 millió euró. A lakásban öt hálószoba került kialakításra, 290 négyzetmétere mellett még 200 négyzetméternyi terasszal is rendelkezik.

Talán a kilátás is emeli az ingatlan értékét, jó időben akár több kilométerre is elláthatunk, a tó és a park igazán nyugodt környezetet teremthet majd az új tulajdonos számára. Ha pedig saját parkolóhelyre is igény mutatkozik, akkor az 15 ezer euróval növeli a vételi árat.

Az Egyesült Államok ingatlanpiacán pontos számokkal határozzák meg, hogy mit lehet penthouse-nak nevezni. Európában ez nem jellemző, rendszerint olyan lakások kerülnek ebbe a kategóriába, amelyek egy társasház legfelső szintjén helyezkednek el, de nem tetőtéri lakások, valamint legalább két irányba néznek, és az összes lakószoba előtt terasz van, amelyek területe megközelíti a lakás területét.

Brassóban is találtunk félmillió eurónál többért kínált lakásokat

A Cenk lábánál fekvő városban a legdrágább eladásra kínált tömbházlakás egy 2010-ben épített, háromszintes penthouse-ban helyezkedik el, 600 ezer euróba kerül. A 290 négyzetméteres terület hat szobából, négy fürdőszobából, egy konyhából és három teraszból tevődik össze. A város történelmi központjában épített épület legfelső szintjéről a kilátás sem lesz elhanyagolható szempont azok számára, akik olyan szerencsések, hogy a lakás megvásárlásán gondolkodhatnak.

A kilátás a város történelmi központjára nyílik.

Ugyancsak Brassóban árulják azt a 180 négyzetméteres, négyszobás, 2009-ben épített épületben helyet kapó penthouse-t, amelyért jelenlegi tulajdonosa 500 ezer eurót kér. A lakás három fürdőszobával, három terasszal és egy konyhával rendelkezik, a kilátás itt talán még lenyűgözőbb, mint az előző lakás esetében.

Kolozsváron két 300 ezer euró feletti lakást is találtunk

Igényes vásárlóknak szánja az eladója azt a kolozsvári lakást, amelyért 350 ezer eurót kér. A kétszintes penthouse a Hajnal negyedben található, 210 négyzetméteren három hálószoba és egy 100 méteres nappali van kialakítva. A lakás teljesen bebútorozott és felszerelt, még jacuzzi is található benne. Érdekesség a minden szobára kiterjedő házimozi rendszerhez hasonlóan kialakított hangrendszer. Az ajtók és padló tölgyből készült, a lakásban több helyen is természetes követ használtak, mint díszítőelemet. A borsos árba két parkolóhely is beletartozik.

Kolozsváron a Kerekdomb környékén egy még építésben lévő ingatlan egyik ötszobás lakrésze 300 ezer euróba kerül (1 200 eurós négyzetméterenkénti ár). A lakás 250 négyzetméteren terül el, egyik nagy erőssége a városra néző kilátásban rejlik. Az ár magába foglal két földalatti parkolóhelyet is.

Temesváron egy központhoz közeli lakás a legdrágább

Egy temesvári, új építésű penthouse tulajdonosa 330 ezer eurót kér azért a 220 négyzetméteren elterülő négyszobás lakásért, amelyben egy konyha és három fürdőszoba került kialakításra. A lakás két terasszal rendelkezik, amelyek együttesen 170 négyzetmétert tesznek ki. Az ingatlant a tulajdonosa bebútorozva kínálja eladásra, az árban benne van két földalatti parkolóhely is. Az árat valószínűleg a nagyon jó elhelyezkedés is felemeli, hiszen a központ csupán 10 percre található.

A tengerparton is lehet válogatni

A parttól mindössze 30 méter távolságra helyezkedik el az a konstancai, 390 ezer euróba kerülő penthouse, amely összesen 180 négyzetméter területű, egy konyhával, két tágas hálószobával, két fürdőszobával és egy terasszal rendelkezik. A 2008-ban épített ingatlannak természetesen tengerre nyíló kilátása van, az épületkomplexumban medence és sportterem is található.

A lakóingatlanokra az imobiliare.ro és mercador.ro oldalakon kerestünk rá.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!