Megunta a sikert és a túl sok pénzt

2014. február 11. – 10:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Flappy Bird atyja a Twitteren közölte a rajongókkal, hogy törli a játékot, mert nem tudja elviselni azt a felhajtást, amit az utóbbi idők egyik legsikeresebb játéka hozott az életébe.

„Tönkretette az egyszerű életem” – ezzel magyarázta Dong Nguyen , hogy vasárnaptól már nem lehet letölteni az utóbbi pár hónap egyik legsikeresebb játékát, a Flappy Birds nevű applikációt. A vietnami fejlesztőnek teljesen véletlenül sikerült valóra váltania nagyon sok ember álmát. A játékot, amelyet három nap alatt fejlesztett, több mint 50 milliószor töltötték le, a fejlesztő számára pedig a játékban található kis reklámok segítségével napi 50 ezer dollár (havi 1,5 millió dollár) jövedelmet hozott. A vietnami fejlesztő most mégis levette a játékot az App Store-ból, elege lett abból a médiafelhajtásból, amire a játék fejlesztése során nem is számíthatott.

Lehetetlen azt megjósolni, hogy melyik kis mobilapplikáció fogja a legnagyobb sikert aratni a felhasználók körében. Kétségkívül, az eddigi legnagyobb durranás a finn Rovio Mobile által kifejlesztett Angry Birds volt, amelynek sikerét a játék 2009-es kiadása óta sokan próbálják megmagyarázni, sok fejlesztő pedig leutánozni. A Flappy Birds a finnek játékának méltó utódaként robbant be a köztudatba, a fiatalok körében a játék népszerűsége egyre nagyobb méreteket öltött.

Mitől (volt) jó ennyire?

Talán attól, hogy egyszerűnek tűnik, mégis nehéz. Nagyon nehéz. A játék lényege, hogy Flappy, a kis madárka a lehető legtovább jusson a Super Mario játékból jól ismert, vagy legalábbis ahhoz nagyon hasonló pályán. A kezdő játékosoknak általában csak pár másodpercet sikerül levegőben tartani a madárkát. Íme egy kis ízelítő a játékból:

Dong Nguyen a játékot három nap alatt alkotta meg, és már rég hangoztatta, hogy el fogja távolítani az App Store-ból. A végleges bejelentést Dong vasárnap tette meg egy Twitter bejegyzés keretében. A bejegyzésben a vietnami fejlesztő bocsánatot kér a játék rajongóitól, megkér mindenkit, hogy a jövőben ne keressék őt ajánlatokkal a játék megvásárlását illetően és kijelenti, hogy döntésében nem játszik szerepet semmilyen jogi következménytől való félelem (a Super Mario grafikáját használja a játék).A játék rajongói nem tudnak beletörődni Dong döntésébe. A közösségi oldalakon több olyan kezdeményezés is napvilágot látott, ami a játék megmentésére irányul. A Facebookon már több „Save Flappy Bird” nevű oldalt is indítottak.

A rajongók véleménye a játékról:„Ezt a játékot utáljuk szeretni.”„Ez a legjobb játék, a telefon összetörésére mindenképp.”„A Flappy Bird olyan, mint az Angry Birds. A különbség az, hogy míg utóbbiban a madarak mérgesek, az előbbiben a játékosok.”

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!