Finanszírozási lehetőségek, hatékonysági tippek az RMÜE konferencián

2014. február 4. – 04:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Romániai magyar sikeres vállalkozók is bemutatkoznak február 14-én Bukarestben, a Romániai Magyar Üzleti Egyesület rendezvényén. Tizenhárom szakembertől tanulhatunk.

Romániai magyar sikeres vállalkozók is bemutatkoznak február 14-én Bukarestben, a Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE) konferenciáján, melynek idén az Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) bukaresti szervezete is a társszervezője lesz.Siker, fizetési morál, finanszírozási kérdések, átszervezés, csapatépítés, cashflow probléma, profit, infláció, új termék, kompetitív előny – olyan pontok, amelyekkel a legtöbb vállalkozás már találkozott. A Daradics Kinga , a MOL Románia vezérigazgatója által moderált romániai magyar sikeres vállalkozókról szóló panel célja, hogy a cégvezetők a saját példájukon keresztül néhány tanulságos helyzetet tudjanak megosztani a résztvevőkkel, amelyek, gondolatébresztőkén hatva, ösztönözni tudjanak más vállalkozókat is. Beszélgetőpartner lesz: László János (Arkum Invest), Mózes Loránd ( Flashnet ), Székely Zsuzsanna ( Mendola Group ).A panel előtt Nagy Ágnes , a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja Románia és az Eurózóna elérhetőségének feltételei címmel tart előadást, Diósi László , az OTP Bank Románia vezérigazgatója, az esemény moderétora pedig Románia tavalyi gazdasági teljesítményéről és az idei kilátásokról fog beszélni. Ezt követően két párhuzamos szekció zajlik majd.Az egyik a kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeiről szól majd. Jelenleg is van pénz a piacon jó projektekre? Hogyan lehet kis- és középvállalatokba jelentős mértékű tőkét bevonni külső befektetőktől, fejleszteni pályázati forrásokból? Honnan szerezzünk tőkét a fejlődéshez 2014-től? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg Ilyés Szabolcs ( RegioConsult ), Demeter Attila ( OTP Bank ), Lendvai-Lintner Béla ( ARX Equity Partners ). Elöljáróban annyit elárulnak: mivel a 2008-as év előtti hitelezési lehetőségekhez viszonyítva jelenleg nehézségekbe ütközik a külső támogatás bevonása, célszerű megvizsgálni, milyen finanszírozási lehetőségek vannak, mint például: kockázati tőke, pályázati források, banki hitel.A másik szekció címe Hatékonyabban, de hogyan? Tippek a vállalat hatékonyságának növelésére. Hatékonyságnövelés, szabványosítás, költségoptimalizálás jelentős pénzügyi ráfordítás nélkül is elérhető – áll a konferencia programjában. Az „ördög” a folyamatainkban rejlik. Hogyan optimalizáljuk folyamatainkat informatikai rendszerek bevezetése nélkül, vagy meglévő informatikai rendszereink javításával? A szekciót Gyerkó László (RMKT) moderálja, beszélgető partnere lesz Rácz Csilla ( Lean Six Sigma – Black Belt/folyamatmenedzser ), Hargitay Tamás (IT vezető szaktanácsadó), Winkler Gyula ( EP-képviselő ).Az RMÜE konferenciát a bukaresti Balassi Intézet Magyar Kulturális Központjá ban szervezik meg. A részvételi szándékot Valdman Ferenc nél lehet jelezni a 0742107790 -es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!