Bő másfél milliós hallgatótáborral piacelső a Kiss FM

2014. január 21. – 03:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába az országos nagy fölény, a rádió fő vetélytársát, a Radio ZU-t még mindig nem képes legyűrni a fővárosban. A Radio România Actualități a „nevető második”.

Országos szinten továbbra is a Kiss FM a vezető rádióadó, naponta átlag 1,6 millióan hallgatják – derül ki a most közétett, tavaly őszi adatokból. A Kiss FM fő vetélytársa, a Radio ZU 1,1 millió hallgató szívébe lopta be magát. A két kereskedelmi rádió versenyének köszönhetően a közszolgálati Radio România Actualități a második helyet szerezte meg, országos szintű hallgatósága naponta 1,3 millió személyt tesz ki. >>2012 őszéhez viszonyítva a legnagyobb növekedést a Magic FM és a PRO FM könyvelhette el. Előbbit 83 ezerrel többen hallgatták, utóbbi 67 ezerrel növelte hallgatói táborát. A legnagyobb hallgatóságvesztést az Europa FM és a Radio ZU adatai mutatják: mindkettő 123 000 hallgatóval kevesebbet tudhatott magáénak, mint 2012 őszén.Az adatok szerint a marosvásárhelyi rádió és a kolozsvári rádió is hallgatókat veszített, de még így is felfértek a 19 legnépszerűbb romániai rádióadó listájára. Az országos listavezető Kiss FM egyébként 2013. végén gazdát cserélt: a rádió új tulajdonosa a görög Antenna Group lett.

Az Intact médiatröszt által birtokolt Radio ZU-t a fővárosban naponta átlag 257 500-an hallgatták a vizsgált időintervallumban. A második a Radio România Actualități volt, 234 200 hallgatóval. A Kiss FM-nek Bukarestben a harmadik hely jutott, több mint 180 000 hallgatóval. A fővárosban a Radio ZU és a PRO FM a legnagyobb csökkenéseket elkönyvelő rádióadók. Előbbi 45 ezer, utóbbi 24 ezer hallgatót veszített egyetlen év alatt. A legnagyobb növekedést a National FM (10 ezer hallgatóval több a 2012 őszén mértekhez képest), az Antena Satelor (10 ezer hallgatóval több) és a Rock FM (6 500 hallgatóval több) érte el a bukaresti hallgatóság körében. A Radio 21 is növekedést könyvelhetett el: 4 200-zal több hallgatót nyert meg.

A felmérést az IMAS és a GFK készítette 2013. szeptember 2. és december 22. között.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!