Minden tizedik erdélyi magyar kapcsol naponta az Erdély TV-re

2013. november 1. – 12:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A legkedveltebb csatorna az RTL Klub, de a Duna TV és a PRO TV is felfért a dobogóra. Részletes adatok és grafikonok a tévénézési preferenciáinkról.

Az erdélyi magyar háztartások 58%-ában fogható az Erdélyi Magyar Televízió, a megkérdezettek 21%-a legalább heti rendszerességgel nézi, a vételezők körében ez az arány 36 százalék körüli – derül ki a kolozsvári Kisebbségkutató Intézet júniusi felméréséből. Az erdélyi magyar televíziót nézők körében az Erdély TV-t nézettsége a romániai és magyarországi hírtelevíziók nézettségéhez hasonló, a naponta tévézők körében a kilencedik legnépszerűbb csatorna, a megkérdezettek 11,2%-a követi naponta adásait.

A fiatalok körében kevésbé népszerű az ETV, naponta csak 6,6%-nyian figyelik az adást, hetente is csak a megkérdezett 18-35 évesek 7,5%-a.

A naponta tévézők körében a legnépszerűbb csatorna az RTL Klub 56%-kal, a Duna TV adását a tévézők 44,5%-a követi, a PRO TV-re a képernyő előtt ülő erdélyi magyarok 40%-a kapcsol. A TV2 38%-os, az M1 31%-os népszerűséggel bír a naponta tévézők körében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!