Okostelefon, mint az üzlet ellensége: 14 idézet a Business Days-ről

2013. szeptember 26. – 05:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vízióról, kiválóságról, célokról, vezetésről beszéltek a kolozsvári Üzleti Napok felszólalói, szóba került a tojáshéj, a fogmosás, a versenysport, de a magánélet és a karrier közötti egyensúlytalanság is.

Bár kétségtelen, hogy forradalmi eszmefuttást nem hallottunk a kolozsvári Business Days szerdai napjának konferenciáin, pár értékesnek tűnő idézettel próbáljuk visszaadni a rendezvény hangulatát. A téma: víziók, kitartás, vezetés és kiválóság.

Lőrinz Norbert

(Simacek)„Az a víziónk, hogy a fenntarthatóság nem csak adókedvezményekben, hanem a mindennapi életben is megvalósuljon, a papírhasználatban, hogy reggel, amikor mossuk a fogunkat, ne használjunk el öt liter vizet. A cég szintjén ez például úgy valósul meg, hogy a kolozsvári Polus Centert egy zöld épületegyüttessé változtatjuk, először egy zöldtető kialakításával.”

Ştefan Cristian Dumitru

(UPC)„Az érték a legjobb termék, a legjobb szolgáltatás, és a legjobb teljesítmény. Ez a mi víziónk is, hogy hosszú távú kapcsolatot alakítsunk ki az ügyfelekkel, megértsük és kielégítsük a szükségleteiket.”

Mihaela Rus

(Vitrina Advertising)

„Minden azon múlik, hogy kijelöld a céljaidat. Az üzleti siker felé vezető út sokkal inkább a versenysporthoz, mint a szabadidős sporttevékenységekhez hasonlítható. Szerencse, felkészültség, tapasztalat, nyitottság, egyediség, csapatmunka – ezek mind kellenek, de a legfontosabb a tiszta cél, a vízió.”

Simona Baciu

(Translyvania College)„Az üzlet maga egy víziónak nevezett utazás, inspiráció, öröm, érték, de persze ellenállás, az akadályok legyőzése, a hibák kijavítása is. Naponta 60 ezer gondolatunk van, ebből 50 ezer negatív. Ahhoz, hogy kiemelkedjünk, le kell győzni a negatív gondolatokat.”

Soares-Szász Lóránd

(Business Coach)

„Ha mások többet keresnek, mint te, de sokkal kevesebbet tudnak, akkor a vízióddal van baj. Nincs olyan, hogy hiányoznak az erőforrások, nagyban kell gondolkodni, meg kell tenni az első lépést, kitörni a tojáshéjból. Senki sem ismeri a teljes utat, csak a következő lépést. Ha változást akarsz, határozd meg az árát, és fizesd meg ezt az árat.”

Mircea Baciu

(AON)

„Akárcsak a Mancherster United történetében, úgy változnak a cég életében is a különböző szakaszok: hol fenn, hol lenn, a bajnokság megnyerésére pedig sokat kell várni. Leadership, csapatmunka, elhivatottság a kiválóság iránt – erről szól a vízió a válság alatt.”

Pacsó Gebriella

(IBM)„A természet nem fedi fel önmaga a titkait, sokat kell dolgoznunk a technológiai fejlesztésekért. A vízióval rendelkező emberek viszont közösen egy intelligens bolygót alkothatnak.”

Madi Rădulescu

(MMM Consulting) „Kiválóság? Ehhez túl gyors a világ. Kell egy tulajdonság, egy tehetség, hogy a várakozásokon felül teljesíts, de tíz évig napi tíz órát kell valamit tanulnod, hogy a mesterévé válj.”

Ovidiu Toader

(Hafele Románia)„Egy vezető nem fogadhatja el az alkalmazottól azt a kijelentést, hogy megpróbál valamit megcsinálni. Cselekedni kell, nem próbálkozni. Ehhez magabiztosnak kell lenni, hanem nem lehet elérni a várt eredményeket.”

Anca Banc

(Medlife)„A kiválóság felé vezető első lépés az ügyfelekhez való hozzáállás. A mi víziónk szerint a legfejlettebb technológiával, gyorsasággal, és kényelemmel lehet kielégíteni az ügyfelek igényeit. Minden cégnek meg kell találnia azokat a szempontokat, amik a vásárlóinak a legfontosabbak. Ha egy is kimarad, nagyot lehet hibázni.”

Dan Bertuani

(Achieveglobal CEE)„Az első lecke, hogy tartsátok meg az egyensúlytalanságot a magánélet és a karrier között, a mérleg pedig az előbbi javára dőljön el. A második, hogy vezetőként olyan céget építsetek, aminek a működéséhez nem kell nap mint nap a személyes jelenlétetek.”

Bruce Mallord

(Transylvania College)„Az a mítosz él, hogy a leghangosabb, legnagyobb emberek kerülnek döntéshozói pozícióba, hogy a vezetőket nem képzik, hanem születnek, hogy csak a szervezet élén találunk vezetőkét, és hogy ők minden kérdésre tudják a választ. Ez nincs így, a vezető az, akit a többiek követnek. A fiatal vezetők képzésénél fontos, hogy a tehetségüket, és ne a munkájukat menedzseljük, hagyjuk őket hibázni, de adjuk meg a sikerhez szükséges erőforrásokat.”

Adrian Florea

(Trend Consult Group)„Öt éves korukig a gyerekek, ha felmutatunk nekik egy ötvenlejest és pár darab egy lejest, a több darabból álló pénzcsomót fogják választani. Később majd megismerik, hogy az érték a fontosabb. A veszély, hogy minőség helyett mennyiséget választunk, az üzleti életben is fennáll. Fontos, hogy azonosítsuk a lehetőségeket, a kreativitás és az inspiráció forrásait. Minden üzletembernek van okostelefonja, minden szabad percében ezekkel foglalkozik, pedig a smartphone ellopja azt az időt, amikor a lehetőségeken lehetne gondolkozni. Az okostelefon az üzleti növekedés ellensége.”

Sorina Bradea

(Ro Marketing)„Tízezer óra munkára van a kiválóság felé vezető út. Ezt úgy lehet túlélni, hogy racionálisan, és nem emocionálisan gondolkodunk, kitűzzük magunk elé a célt, és ezt másokkal is közöljük, hogy majd számon kérjenek, és ne tudjunk út közben módosítani a pályán.” Fotók forrása: a Business Days Facebook-oldala

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!