Román Coke-reklámról ír a Mashable

2013. szeptember 11. – 08:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kampány arra fókuszált, hogy a romániaiak 60%-a nem másokkal közösen, hanem egyedül, a tévé előtt ülve étkezik. Az emberek valósággal várták, hogy mikor jön a tévészpot a reklámblokkban.

A Coca-Cola tavaszi romániai kampányáról írt cikket a Mashable, a kampány újító, az online-t és a televíziót összekötő jellegét emelve ki. Az Együnk együtt! kampány során a Coca-Cola televíziós reklámszpotjaiba egy olyan csíkot építettek bele, amelyben a fogyasztók által Twitteren küldött üzeneteket mutattak élőben. A #HaiSaMancamImpreuna hashtaget tartalmazó tweeteket az MRM Wordlwide reklámügynökség szűrte, és minden reklámba 5-7 került be közülük. Az angol nyelvű bemutató videó: A kampány arra fókuszált, hogy a romániaiak 60%-a nem másokkal közösen, hanem egyedül, a tévé előtt ülve étkezik. A tweetek leggyakrabban konkrét személyekhez intézett meghívások voltak egy közös kajálásra. A kampány eredményeként az üdítőgyártó Twitter-oldala 15%-kal növelte követői számát, és a kampány még a tévéhíradókba is bekerült.A teljes projektet beharangozó online szpot: „A kampánynak köszönhetően az emberek valósággal várták, hogy mikor jön a tévészpot a reklámblokkban. Milyen gyakran fordul ez elő?” – idézi a Mashable az MRM GM-jét, Nir Refuaht, aki szerint a módszert Amerikában is gyakorlatba ültethetnék. A tévészpot, benne a tweetekkel:

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!