Négycsillagos luxusszállodává alakul a szovátai Hotel Bradet

2013. június 1. – 11:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már átadták az első 37 szobát és 3 apartmant. A Danubius Hotels szállodalánc még 2008-ban elkészült a tervekkel, csak a válság közbeszólt. Most megvalósul a 8 millió eurós beruházás. (x)

Befejezéséhez közeledik a szovátai Hotel Bradet felújításának első üteme, egy régi, alacsonyabb minőségű szálloda kel új éltre. A technikai átadás május 31-én történt meg. A renovációs tervek már 2008-ban elkészültek, de a 2009-es válságév hatására a Danubius Hotels úgy döntött: a nagy beruházás helyett több kisebb befektetést helyez előtérbe, így a válság enyhüléséig váratott magára a munkálatok elkezdése. A 2009 utáni jó eredmények tavaly lehetővé tették a Hotel Bradet felújítási munkálatainak elkezdését, melynek során a szálloda két év alatt kétcsillagos szintről négycsillagos minőségűvé alakul.

A beruházás összértéke több mint 8 millió euróra tehető. A munkálatok kivitelezését két ütemre osztották, a 2013. június elején záruló első ütemben 37 szoba, 3 apartman, a szálloda recepció szintje illetve épületgépészete került teljes felújításra. Az idei csúcsszezonban a vendégek már ízelítőt kaphatnak a magas minőségű új szobákból és a hozzuk tartozó szolgáltatásokból, ugyanakkor a szálloda még nem felújított szobái 2*-os minősítéssel tovább üzemelnek idén októberig, a második építési szakasz elkezdéséig.Az építkezési munkálatokat egy szovátai székhelyű cég végzi, munkahelyet biztosítva több mint száz, helyi és környékbeli szakembernek, de a munkálatok befejezése után az új szállodában a korábbi állapotokhoz képest bővülni fog nem csak a szolgáltatások, hanem a munkahelyek száma is.A Danubius Hotels Group szállodaipari vállalat tizenhárom évvel ezelőtt vásárolt meg Szovátán három szállodát és ettől kezdve a cég folyamatosan végzett beruházásokat az erdélyi fürdővárosban.A cég első és legnagyobb értékű befektetése Romániában az egykori Hotel Sovata teljeskörű felújítása volt, amely során a kétcsillagos szállodából háromcsillagos, majd további szolgáltatásbővítések után négycsillagos wellness hotelt építettek, ez ma a Danubius Health Spa Resort Sovata nevet viseli.A szálloda-felújítás mellett 2000 és 2012 között megújult a Mogyorósi-tó és Medve-tó strandja, a szálloda új konferenciaközponttal és rendezvénytermekkel bővült, illetve tavaly nyáron került átadásra a kibővített wellness központ is, ahol a fürdőzni vágyók hat medencét, négy szaunát és egy légkondicionált fitness termet használhatnak. A híres Szováta szállodai gyógyközpont is több modernizációs folyamaton ment keresztül, ma már a legmodernebb technikával felszerelt kezelők várják a gyógyulni vágyókat.A fent említett munkálatok beruházási értéke lassan megközelíti a 20 millió eurót, de ez az újabb nagy volumenű befektetéssel, a Bradet szálloda felújításával tovább nő.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!