Neves cégek keresnek munkatársakat az első kolozsvári Job Hunting napon

2012. november 13. – 05:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több tucat állás és szakmai gyakorlati lehetőség kínálkozik friss végzősöknek, de idősebbeknek is az első kolozsvári Job Hunting Day állásbörzén, melynek jelszava: képes vagy rá.

A frissdiplomás, diploma előtt álló pályakezdők, de az idősebb korosztály számára is kiváló lehetőséget jelent a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben a november 20-án, kedden, az első alkalommal megrendezésre kerülő a Job Hunting Day nevű állásbörzén. A rendezvényt, melyen az alsóbb évesek is találhatnak majd kedvező szakmai gyakorlati ajánlatokat, a kolozsvári Béke téri Diákművelődési Ház I. emeleti termében, 10 és 18 óra között tartják. „Örömünkre szolgál, hogy a partnerekkel sikerül ezt a rendezvényt megszervezni. Célunk, hogy segítsük a fiatal diplomásokat a karrierjük építésében. Eddigi munkánk során leginkább az előkészületekben álltunk mellettük, de a Job Hunting Day-nek köszönhetően sikerül összehozni őket a munkaerőpiac szereplőivel. A cégek szempontjából is előnyös ez a rendezvény, hisz lehetőségük nyílik találkozni a potenciális munkavállalóval, nem maradnak csupán egy önéletrajz az asztalukon” – mondta el Fugel Edina , a KMDSZ E-karrier iroda vezetője.

Az állásbörzén olyan neves cégek képviseltetik maguk, mint a Lugera & Makler , Open Mind Group , SKYKES , AROBS Transilvania Software , HINK HR , Adix Technik KFT , Forum Conslut KFT vagy a Supeconf KFT.

A szervezők

A Job Hunting Dayt a Kárpátia Magyar- Román Kereskedelmi és Iparkamara , a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) E-karrier irodája, a Kolozs Megyei Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM), illetve a Starjobs Kft. szervezi.

A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara még 2006-ban alakult. Létrehozását több fontos szempont is indokolta: a két ország közötti gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok látványos fejlődése, a kölcsönös beruházások volumenének növekedése, az európai integráció romániai perspektívája, és a magyar EU-tagság által megkívánt gazdasági összefogás igénye, illetve a globalizáció egyre inkább mutatkozó kihívásai. A kamara elsődleges célja a gazdasági kapcsolatok elősegítése Magyarország és Románia között a magyar és a román érdekeknek megfelelően, az egyesület tagjainak érdekképviselete, illetve a szervezet céljainak teljesítését elősegítő és ezekkel összhangban levő szolgáltatások nyújtása.A KMDSZ Karrierirodája két éve fejti ki tevékenységét Kolozsváron, és a magyar diákok a kincses városban való maradását segíti. Ez idő alatt 400 diáknak nyújtott segítséget: 40 hallgatónak biztosított szakmai gyakornoki lehetőséget, 80 egyetemistának segített álláshoz jutni, képzést tartott 250 diáknak, 20 középiskolásnak tartott pályaorientációs képzést, és 10 hallgatónak tartott karrier-tanácsadást és interjú szimulációt. Ezen kívül eljuttatta 4000 diákhoz az Útravaló című kiadványt. A e-karrier.ro weboldalon folyamatos a fejlesztés, a regisztrált felhasználók száma pedig már az ezret is meghaladta. A diákoknak szánt tevékenységek között megtalálható a tanácsadás, állásajánlatok és szakmai gyakorlati helyek közvetítése, segítségnyújtás a munkaerőpiacra történő sikeres kilépésre, alapfokú képzések és önfejlesztő tréningek. A Starjobs Alliance egy HR cégekből álló nemzetközi hálózat a világ minden pontjáról, akik professzionális és személyes helyi szolgáltatásaikkal és ugyanakkor egy nemzetközi hálózat biztonságával, tapasztalatával és lehetőségeivel állnak mind az álláskeresők, mind az ügyfeleik rendelkezésére. Munkájával 1983 óta folyamatosan hozzájárul ügyfeleik igényeinek kielégítéséhez, legyen szó közvetítésről, munkaerő kölcsönzésről, bérszámfejtésről, HR tanácsadásról, outplacement vagy outsourcing szolgáltatásokról.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!