A kk-európai térség kompetitív előnyeiről a 21. Közgazdász Vándorgyűlésen

2012. augusztus 31. – 08:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az RMKT konferenciájára 300 résztvevőt várnak. Az elmúlt időszakban elsősorban a régió negatívumai kerültek előtérbe, ezért most azt vizsgálnák meg, miként lehet sikert elérni a hazai térségben.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság 2012. október 12–14. között Csíkszeredában szervezi meg Erdély legnagyobb magyar nyelvű közgazdász konferenciáját. A Közgazdász Vándorgyűlés az RMKT legjelentősebb éves szakmai rendezvénye, amelyre a szervezők 30 előadót, illetve 300 résztvevőt várnak.

Az elmúlt időszakban a média, a társadalmi és a politikai közbeszéd elsősorban a régió negatívumait emelte ki, így az RMKT nagy kihívásnak tartja annak megvizsgálását, hogy miként lehet sikert elérni a hazai térségben. Éppen ezért a rendezvény szervezői fontosnak tartották, hogy a konferencia „A közép-kelet-európai térség kompetitív előnyei a globalizált piacon” témát járja körül.A találkozó hagyományosan plenáris előadásokkal kezdődik, amelyek után öt tematikus szekción lehet részt venni, ezek pedig a következőek: (1) IT és üzleti intelligencia, (2) mezőgazdaság, (3) energetika és környezetgazdálkodás, (4) kis- és középvállalkozások, illetve (5) pénzügyi szekció. A műhelymunkák célja, hogy neves előadók és szakemberek segítségével a résztvevők körüljárják a térség azon gazdasági, kulturális, üzleti és társadalmi kompetitív előnyeit, amelyek versenyképessé tehetik régiónkat a globális verseny során.Az előadók sorában számos neves közgazdász kapott helyet, mint Diósi László , az OTP Bank Románia vzérigazgatója, Prof. dr. Rechnitzer János , a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese, vagy dr. Halm Tamás , a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaság Kar ának docense. A rendezvényre az egész Kárpát-medencéből érkeznek résztvevők, magyarországi, szerbiai és szlovákiai magyar közgazdászokra egyaránt lehet számítani, így remek lehetőség nyílik a tudományos és üzleti tapasztalatcserére.A Vándorgyűlésnek a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem , illetve a Hunguest Hotel Fenyő ad otthont. További részletes információk az előadókról, a programról és a részvételi-jelentkezési feltételekről a rendezvény hivatalos honlapján találhatóak, ahol kedvezményesen lehet regisztrálni szeptember 15-ig. (közleményből)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!