Ifjúsági Üzleti Program: alapot ad

2012. augusztus 11. – 15:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyhetes, mindössze 4 millió forintos keretből lebonyolított intenzív képzés során elsajátított ismeretek jótékony hatását a csaknem 100 résztvevő még hosszú időn keresztül élvezni fogja.

Az intenzív üzleti képzést kínáló, Csíkszeredában lezajlott ifjúsági programot Diósi László a következő szavakkal indította útjára: „Szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy gyökereiben megváltozott a fiatal generációk iránti tanulmányi elvárásrendszer. Minket a porosz oktatási struktúra kísért az óvodától egészen az utolsó egyetemi vizsgáig. Sőt, a szocializmus jóvoltából az ’egyetem utáni életben’ is a porosz hagyományos metódusok érvényesültek: ’ha a gyerek nem követi a tanárt, ha nem hisz abban, hogy a magolás, az értelmetlen feladatok elvégzése számára hasznos, akkor buta marad, akkor nem viszi majd semmire az életben’. Ha viszont beálltál ebbe a körbe, – és be kellett, hogy állj, más választásod nem nagyon volt – akkor majdnem biztos, hogy kaptál munkát, és munkáért járó fizetséget. Napjainkban más a helyzet: ti, fiatalok, porosz módszerrel kezdtek, majd miután elballagtatok egy karikacsapásra megváltozik minden – vagy az egyetemeken honos, idegen, de életszerűbb angol elvárás-rendszerrel találjátok szembe magatokat, vagy a fiatalok körében uralkodó 27%-os munkanélküliségi rátával. Ugyanakkor azzal, hogy ebben a nagy hőségben a strandolás helyett inkább ezt a szellemileg cseppet sem ellazító tevékenységet választottátok, közelebb kerültetek ahhoz, hogy az előbb említett akadályokat sikeresen vegyétek. Meggyőződésem, hogy a hét folyamán olyan dolgokat fogtok tanulni, melyeknek nagy hányadát sikerül majd gyümölcsöztetni a közeljövőben”, hangzott el a pénzügyi szakembertől.Az OTP Románia vezérigazgatója nem tévedett, ugyanis a képzés előadói, szervezői az egyhetes tábor során a program alapkoncepciójának megfelelően a résztvevő diákok önállóságát, kezdeményezőkészségét a középpontba helyezve igyekeztek üzleti tervezést oktatni. Hogy mennyire jártak sikerrel ezen törekvésükben, arról a csoportokba rendezett résztvevők elkészült üzleti, marketing-, és médiaterveinek minősége árulkodik. A szakmai palettán szereplő mindhárom modul esetében a diákoknak sikerült lenyűgözniük a szakértői zsűrit. Olyan munkák is akadtak, amelyek megvalósításába sokak szerint érdemes lenne belefogni.Viszont a zsűri lenyűgözése csak rövid távú hozadéka volt az egyhetes intenzív munkának. Az igazi haszon csak a diákok későbbi tanulmányai, munkája során fogja feltárni magát. Ez főként a középiskolás résztvevőkre érvényes. Abban az esetben, ha a későbbiekben esetleg – az egyetemen, a főiskolán – közgazdaság, vagy bármilyen médiával kapcsolatos szakon tanulnának tovább, fognak rendelkezni egy jó mélyen megásott alappal. Ezt kihasználva több lépéses előnyt építhetnek ki a többi hallgatóval szemben, aminek a megtartása sem lesz nehéz, ugyanis a program alatt tanultak nagyban hozzájárulnak az adott szakok tananyagának megértéséhez.Ezek fényében elfogultság és túlzás nélkül kijelenthető, hogy az egyhetes, mindössze 4 millió forintos keretből lebonyolított képzés során elsajátított ismeretek jótékony hatását a csaknem 100 résztvevő még hosszú időn keresztül élvezni fogja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!