Mobilalkalmazás egységesíti a székelyföldi turizmust

2012. július 26. – 07:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig 16 turisztikai iroda és egyesület hisz a székely virtuális útlevél sikerében, a mobilalkalmazás bővülő adatbázisában 126 település 1400 objektuma szerepel.

Közös turisztikai adatbázist hozott létre 16 székelyföldi turisztikai iroda és egyesület – jelentették be a szervezetek képviselői Tusványoson. Köztük van a gyergyószentmiklósi, a tusnádfürdői, a székelyudvarhelyi, de a Korond-Parajd turisztikai egyesület is és bekapcsolódott a projektbe a Székelyföldi Szálláskereső és az Élő Erdély Egyesület. A kapuk persze még nyitva állnak, a Tourist Informator , mint ernyőszervezet, további partnerek jelentkezését várja.

A kezdeményezés célja egy olyan turisztikai desztináció-menedzsment rendszert kialakítása, amely egy programajánlatokat, különböző üdülési csomagokat kínáló, folyamatosan frissülő naprakész adatbázisként tud szolgálni.

Székely turizmus Androidon

A projekt első látható jele a csütörtökön elindult iranyszekelyfold.info honlap és a székely virtuális útlevél. Tulajdonképpen egy Androidos mobiltelefonra fejlesztett alkalmazásról van szó, amely négynyelvű információszolgáltató és értékesítési csatorna is egyben.

A program útvonaltervező funkciót tartalmaz, de meg lehet keresni az adott településen levő szabad szálláshelyeket és véleményeket lehet olvasni, valamint írni ezekkel kapcsolatban. A felhasználó hoteleket, moteleket, panziókat tekinthet meg, de önmaga is feltöltheti saját fotóit a szálláshelyen tapasztaltakkal kapcsolatban. A szoftver az árakat és a szálloda térképen való elhelyezkedését is megmutatja. Az ingyenes alkalmazást letöltő turista a különböző vendéglátóhelyek ajánlatait pásztázhatja, a nyitvatartási program is megjelenik a leírásban. Egy másik funkció a környéken zajló rendezvények, szabadidős tevékenységek, koncertek, előadások helyszínét és időpontját tömöríti.

A mobiltelefonos program kiemeli azokat a helyeket, ahol kedvezményt biztosítanak a „Székelyföldi virtuális útlevéllel” rendelkezők számára. Augusztus végéig ez a diszkontkártya ingyenes, de később egy napra, egy hétre, vagy akár több hónapra lesz megvásárolható. Az ebből befolyó összegeket a turisztikai szervezetek egy kasszába gyűjtik, hogy abból közös projekteket tudjanak finanszírozni.

Két év alatt futhat be a virtuális útlevél

Gassner Wolfgang , a Tourist Informator Kft. vezetője a Pénzcsinálók kérdésére elárulta, hogy eddig 25 cég kínál kedvezményeket a diszkontkártyával rendelkező személyek számára, de az elkövetkező hetekben ez a szám várhatóan meg fog triplázódni. Az adatbázisban eddig 126 település 1400 objektuma szerepel, de a rendszert folyamatosan bővítik.

A vállalkozás már működtetett egy országos alkalmazást, ezen 1426 település 18 000 objektuma szerepelt, körülbelül 2000-en töltötték le, de csak 1200-an tartották is meg a telefonjukon. Wolfgang most nagyobb érdeklődésre számít, ugyanis a saját fejlesztésű alkalmazásban több információ lesz elérhető.

Székelyföldön még csak most vannak elterjedőben az Androidos mobiltelefonok, de a cég vezetője úgy gondolja, távlatokban kell gondolkodni, ezen készülékeké a jövő és amúgy is két évre becsülik a projekt kifutási idejét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!