Vezetői protokollképzést szerveznek Kolozsváron

2011. október 27. – 14:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tréninget Görög Ibolya tartja, aki volt már Orbán Viktor, Horn Gyula és Antall József protokolltanácsadója is. A célcsoportot azok az üzletemberek képezik, akiknek nem mindegy, hogy nyújtanak kezet.

A protokolláris szabályok ismeretére leginkább talán az üzleti szférában lehet szükségünk. Mikor kell kezet csókolni? Milyen rövid lehet a szoknya? Hogyan kell bemutatkozni? Hogyan tűnjek hitelesnek? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket akaratlanul is felteszünk magunknak, amikor találkozóra, megbeszélésre, tárgyalásra indulunk. Ha upgradelnénk illemtani ismereteinket, fellapozhatunk egy szakkönyvet, vagy akár személyesen is tanulhatunk a szakiktól.

Görög Ibolya hét évig dolgozott a magyarországi miniszterelnöki hivatal protokollfőnökeként, eközben többek között Orbán Viktor, Horn Gyula, Lázár György és Antall József illemtanára is volt. Korábban a TOTB Pro és Kontra rovatában is érvelt a dress code mellett. Az oktató november 17-18. között Kolozsváron is tart tréninget a helyi üzletembereknek, helyszínül a Iuliu Maniu (Szentegyház) utca 6. szám alatt található Agapé Hotel szolgál. A rendezvény szervezői a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), a Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE), a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdasági Kara , védnöke a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus. „Az elmúlt évtizedek úgy múltak el, hogy a társadalom legnagyobb része nem támasztott különösebb viselkedéskultúra-elvárásokat tagjaival szemben. Természetesen a magánéletben megőrződtek az illemtan egyes elemei, de a közéletben legtöbbször nem lehetünk tanúi a kulturált viselkedés szabályainak” – vezeti fel a képzés szükségességét Gáti Attila , a kolozsvári RMKT alelnöke. Hozzátette, hogy a nemzetközi gazdasági életbe való intenzív bekapcsolódás szükségessé teszi, hogy legyenek ismereteink a protokoll területén, illetve ha már megvannak az alapok, akkor azokat korszerűsíteni kell. Így versenyelőnyhöz juthatunk azokkal szemben, akik nem rendelkeznek a megfelelő tudással ezen a téren. A képzés fő célcsoportját azok az üzletemberek alkotják, akik olyan találkozókon, megbeszéléseken, üzleti tárgyalásokon vesznek részt, ahol elengedhetetlen a business-etikett ismerete, alkalmazása. A tréning a következő témákat járja körül: a konvenciók, erkölcs és törvény hármas szabálya, a verbalitás, a hiteles találkozás, a közvetlen közszereplés és a hivatalos étkezések. A résztvevők ezeken belül választ kaphatnak arra, hogy milyen körülmények között megengedett a tegezés, hogyan kell bemutatni ismerőseinket, hogyan kell leszervezni a tárgyalási ültetési rendet, mire kell figyelni prezentáció közben, illetve hogyan kell helyesen viselkedni vendégként és házigazdaként egyaránt. Jelentkezni az RMKT weboldalán lehet, a részvételi díj 120 lej (RMKT tagoknak 90 lej), amely az ebédet és az állófogadást is tartalmazza. A kedvezményes diákjegy 40 lejbe kerül (RIF tagoknak 20 lejbe), amellyel csak a képzésen lehet résztvenni. Más városból érkezők számára a jelentkezési űrlapon megszabott árakon szállást is biztosítanak a szervezők.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!