Valdman: „az RMÜE nem a lángossütők egyesülete”

2011. október 6. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Románia Magyar Üzleti Egyesület tagjai összesen 1,5 milliárd eurót forgatnak meg évente a hazai piacon. A találkozók lényege a kapcsolatteremtés, tájékoztatás. Az ügyvezetőt kérdeztük.

A Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE) legutóbbi kolozsvári találkozóján a kereskedelmi partnerek kereséséé volt a főszerep. A magasröptű makrogazdasági előadások háttérbe szorultak a cégbemutatók javára: beszéltek a ledes közvilágítás lehetőségeiről, az energiaforgalmazó-váltásról, japán fejlesztésről az akkumulátorhasználat terén, tanácsadási szolgáltatásokról, illetve a KKV szektor hitelezéséről. Külső szemlélőként a konferenciákon ilyenkor nem az előadásokon van az igazi hangsúly: kávészünetben az üzletemberek falkákba verődnek és susmorogva átbeszélik a potenciális kapcsolataikban rejlő lehetőségeket.

Valdman Ferenc , a RMÜE ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy az egyesületnek jelenleg 23 tagja van, akik tavaly több mint 1,5 milliárd eurót forgattak meg Romániában és több mint 5000 személyt foglalkoztatnak. „Már induláskor az volt az elgondolás, hogy ”ne legyünk a lángossütők egyesülete„, ezért a bejelentkezőket az egyesület tagfelvételi bizottsága leellenőrzi, hogy megfelelnek-e az etikai kódexünknek és a gazdasági kitételeknek” – fejtette ki Valdman.

A legutóbbi konferenciának elmondása szerint 75-80 résztvevője volt, ennek elsődleges célja a kis- és középvállalkozók magyar nyelvű tájékoztatása, valamint az új technológiák bemutatása volt. „Arról, hogy mennyire voltak sikeresek a cégbemutatók, és ennek alapján hány új üzlet kötődött, jelenleg még nincs tudomásunk, mert általában a konferenciák alkalmával nem jellegzetes az azonnali üzletkötés” – emelte ki. „Az üzletember találkozókat évente négy-öt alkalommal szervezzük meg az ország nagyvárosaiban, mindig más helyszínen. Az idei évben már volt egy Bukarestben, Temesváron, most Kolozsváron, és lesz még egy Marosvásárhelyen november 25-én – erről részletesebb információk az egyesület honlapján olvashatóak” – mondta el Valdman Ferenc.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!