A Borsec vezeti a legerősebb romániai brandek ranglistáját

2011. szeptember 12. – 09:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A legmenőbb alkoholos ital a Timişoreana, az édességek közül a Poiana a nyerő, a szolgáltatások közül pedig a BCR áll közel hozzánk. Íme Románia legerősebb 50 brandje.

A Borsec, a Poiana, a Kandia, a Gerovital, a Dorna, a BCR, a La Dorna, a Dacia, a Plafar és a Timişoreana vezetik a legerősebb romániai brandek 50-es toplistáját a Biz és az Unlock Market Research felmérése szerint. Az eredményeket a mai BrandRo konferencián mutatták be Bukarestben. A tavalyi top10-ből öt idén is a legjobbak között végzett: a Borsec, a Poiana, a Dorna, a BCR, a Dacia és a Timişoreana. A kutatás szerint az érdemük abban rejlik, hogy a bizonytalan gazdasági környezetben is sikerült úgy kiszámítaniuk a lépéseiket, hogy közben értékükből se veszítsenek.

A médiabrandeket idén külön kategorizálták. A Pro TV lett az első, őt követi az Antena 1, Radio Zu és TVR 1. A 10-es lista utolsó két helyezettje, az Adevărul és az Europa FM idén kerültek be először a rangsorba. Marta Usurelu , a Biz főszerkesztője szerint a hazai piac dinamikus változása miatt évről évre jelentős mértékben módosul a legerősebb brandek listája. A vállalatoknak tehát folyamatosan törekedniük kell arra, hogy a fogyasztók tudatában maradjanak – emelte ki. Az Unlock Market Research egyébként nem pénzügyi szempontból vizsgálja a márka erősségét. A kutatás során arra próbáltak fényt deríteni, hogy az illető márkákba bújtatott termékek és szolgáltatások mennyire állnak közel a fogyasztókhoz, és mennyire bíznak meg bennük.

Ki hova jutott?

Az 50-es listában olyan tradicionális hazai márkák is szerepelnek, mint a Rom csoki (25), a Covalact (32), a Biborţeni (34), a CEC (36), a Doina (37), az Arctic (40) és a Domo (47). Az alkoholos italok közül az első helyen a Timişoreana szerepel, ezt követi a Murfatlar, a Cotnari, az Ursus és a Bergenbier. Az élelmiszertermékek első öt helyezettje a következő: La Dorna, Napolact, Pate Sibiu, Cris-Tim és Zuzu.A kozmetikumok közül a legjobb helyezést a Gerovital vitte el, majd a Plafar, a Farmec és az Elmiplant következik. A szolgáltatások és tartós használati cikkek kategóriájában a BCR lett a befutó, a második a Dacia lett, a sort a Romtelecom, a Petrom és a BRD folytatja. Az alkoholmentes italok listáját a Borsec vezeti, majd a Dorna, az Izvorul Minunilor, a Perla Harghitei és a Frutti Fresh következik. A Poiana a legerősebb brand az édességek között, ezután következnek a Kandia, a Primola, a Rom és az Eugenia márkák. A leglátványosabb előrelépést a tavalyi helyezéséhez képest a Kandia, a Gerovital, a Primola és az Elmiplant produkálta. Forrás: gandul.info, revistabiz.ro

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!