„Nem tudom elviselni, ha szőke nőnek néznek”

2011. április 19. – 08:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Stucz Tímea marosvásárhelyi cégvezető vállalkozásfejlesztő pályázatot nyert, amelyből nyártól egy játszóházat nyitna fiatal, dolgozó anyukák gyermekei számára.

Vállalkozásfejlesztésre nyert pályázatot – voltaképpen egy szakmai díjat – Stucz Tímea marosvásárhelyi vállalkozó, akivel hétvégén sikerült beszélgetnünk, amikor a folyamatos pörgés kicsit alábbhagyott. Jelenlegi munkájáról, jövőbeli terveiről kérdeztük.

Név: Stucz TímeaLakóhely: MarosvásárhelyJelenlegi munkahely: Best Tours utazási iroda ügyvezető igazgatójaJövőbeli kilátások: Kiddo Klub játszóház üzemeltetéseEmail: [email protected]ám: 0734782721

Pályázaton nyertél pénzt és lehetőséget egy üzlet beindításához. Hogyan értesültél a lehetőségről?

– 2010 szeptemberében a marosvásárhelyi Rotaract Klub elnöke, Lokodi Emőke felhívta a figyelmem egy olyan pályázatra , amelyre csak nők jelentkezhetnek. A pályázatot az Országos Szakszervezeti Tömb hirdette meg, a nők és a férfiak közötti esélyegyenlőség elősegítése céljából. A szakmai zsűri döntése alapján a projektem megnyerte a maximális pályázható összeget. Ez a finanszírozás tulajdonképpen egy szakmai díj, amit saját vállalkozásom költségeinek fedezésére kell költenem, úgy, hogy a vállalkozásnak minimum 3 évig kell működnie, és 3 alkalmazottat kell foglalkoztatnia.

Milyen üzleti tervet dolgoztál ki, és mikor tervezed megvalósítani?

– Játszóházat akarok nyitni: a Kiddo Klub elsősorban azoknak az anyukáknak szól, akik a gyereknevelési szabadság után visszatértek a munkahelyükre, és délutánonként, az óvodai program lejárta után, vagy hétvégente szükségük lenne néhány szabad órára. Ekkor elhozzák a gyereket a Kiddo-ba, ahol biztonságos környezet és képzett személyzet várja őket, és ahol garantált a szórakozás és a tanulás is. Emellett születésnapi zsúrok szervezését is vállaljuk.

Hol kap helyet a vállalkozás? Hány alkalmazottja lesz, hogy fogod őket toborozni?

– A játszóházat egy központi elhelyezkedésű kertesházban szeretném kialakítani, ahol egy trambulinnal és labirintussal felszerelt beltéri játszótér is helyet kap majd. Még nem találtam meg a megfelelő helyszínt a játszóháznak, jelenleg is keresem a tökéletes kertesházat, több helyi ingatlanközvetítőiroda segítségével. Terv szerint nyár elején nyitunk.A tevékenység biztonságos működéséhez három alkalmazottra van szükségem. Az utóbbi két hónapban interjúztattam, és két komoly jelöltem is van.

Jelenleg mivel foglalkozol? Miért döntöttél úgy, hogy önállósodsz?

Lassan két éve élek Marosvásárhelyen, a Best Tours utazási iroda ügyvezető igazgatója vagyok. Amikor társtulajdonossá váltam ebben a cégben, belekóstoltam egy teljesen más világba, ahol azt eszel, amit levadászol. Ide egy szerencsés véletlen folytán kerültem: itt másvalaki „gyermekét kezdtem nevelni”. Ez az új projekt viszont már 100%-ig az én gyermekem, és alig várom, hogy megnyissunk.

Ha megnyílik a játszóház, a jelenlegi munkádat abbahagyod?

– Attól függetlenül, hogy beindul a Kiddo, maradok a mostani munkahelyemen is. Megpróbálom úgy osztani az időmet, hogy mindkét cég tevékenységét maximálisan felügyelhessem. Persze sokat segít, hogy a turisztikai irodában van már egy alapemberem, akiben teljes mértékben megbízhatok. Ugyanígy szeretném kialakítani a Kiddo esetében is.

Körülbelül hány gyermek befogadására lesz képes a játszóház?

– A terveim szerint a játszóház egyszerre 30 gyermek befogadására lesz képes. Ha sikeres lesz a projekt, akkor terjeszkedni akarok, de nem bővíteni akarom, hanem újakat nyitni a város különböző negyedeiben.

Ha már az anyaságnál tartunk, mennyire fér össze a te életedben a család és a karrier?

– Szerencsésnek érzem magam, mert viszonylag fiatal korban álltam a saját lábamra, és még bőven van időm családot alapítani. Ha majd a napi munkáim le tudom redukálni 4 órára (jelenleg 12 óra), akkor majd jöhet a család, addig nem látom értelmét.

A programod mindenesetre zsúfolt. Hogy néz ki egy napod?

– Az algoritmus így nézne ki: munka-ebéd-munka-edzés-tv-alvás. Hétvégente kikapcs... vagy nem...

Hány órát alszol naponta?

– Átlag 7 órát.

A reggeli kávé mellett mi adja meg számodra a szükséges indulási impulzust a naphoz?

– A zene. Autóban, irodában, utcán, mindenhol.

Jó főnöknek tartod magad?

– Nem, néha túl engedékeny vagyok.

Üzletemberként mi az a három negatív és három pozitív tulajdonság, amivel jellemeznéd magad?

– Pozitív: gyors és hatékony munkavégző-képesség, kitartó, szorgalmas. Negatív: utolsó pillanatra hagyás, túlzott magabiztosságra való hajlam, nehezen bírom a kritikát

Könnyen tűröd a stresszt? Van valamilyen speciális technikád, ami segít a stresszhelyzetekben?

– Akkor vagyok stresszes, amikor túl sok a teendő és nincs elég időm rá. Amúgy jól bírom a sztresszt.

Mi az a három elektromos szerkezet, ami nélkül nem tudnád elképzelni az életet, a munkát?

– Blackberry, laptop, hajsütő.

Mi a kedvenc menüd az állófogadásokon?

– Nem tudok állófogadáson enni.

Melyik az az emberi tulajdonság, amit a legtöbbre értékelsz, és mi az, amit nem tudsz elviselni?

– Férfiak tisztelete a nők iránt. Nem tudom elviselni, ha szőke nőnek néznek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!