Több millió eurót fektetnének a marosvásárhelyi reptér fejlesztésébe

2011. április 5. – 05:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A valóságtól enyhén elrugaszkodott projektről filmecske készült, amelyet képenként bemutatunk, benne kész autópályával és Business Centerrel.

Petru Ştefan Runcan , a Marosvásárhelyi Repülőtér igazgatója egy bukaresti konferencián beszélt a reptér modernizálásának terveiről. A projekt a vasúti, közúti, légi és hajószállítási útvonalak összekapcsolódására épít, amely révén a térség többdimenziós közlekedési gócpontként funkcionálhat. Runcan egy videóban mutatta be a reptér fejlesztésének tervét, ezeket képenként közöljük.

A reptér fejlesztési potenciáljaként az igazgató kiemelte a Déda-Kocsárd vasútvonalat, a Budapestet – Bukaresttel összekötő országutat, amelytől 900 méter távolságra fog húzódni a jelenleg tervezési fázisban lévő erdélyi autópálya. Ehhez hozzákapcsolódik majd a Iaşi felé vezető országút is.

A meglévő terminált kibővítenék, amelyben egy business részleg is helyet kapna. A jelenlegi 2000X45 méteres kifutópályát 3600X60 méteresre bővítenék, majd korszerű világítóberendezéssel szerelnék fel, amely lehetővé tenni az éjszakai gond nélküli landolást.

A meglévő repülőgépparkolót 22 ezer négyzetméterrel megtoldanák, konferenciatermekkel, hotellel, irodákkal és étermekkel ellátott Business Centert hoznának létre, a 8 hektáros rakodótér kapacitása évi 45000 tonna áruszállításra lesz majd alkalmas. A karbantartást célzó hangár többféle géptípust is kiszolgálna, mellette közvetlenül helyet kap majd a berendezések kezelésére fenntartott garázs.

Runcan elmondása szerint a teljes beruházás körülbelül 40 millió eurót emésztene fel, ebből a rakodótér kiépítése körülbelül 15 millió euróba kerülne, ehhez mind uniós forrásokat, mind magánbefektetők tőkéjét igénybe venné a megyei tanács.

A reptér igazgatója kérdésünkre hozzátette, hogy nem csak ez az egyetlen terv a reptér népszerűsítésére. „Komolyabb közreműködést tervezünk a budapesti repterekkel is, ahonnan diákok is érkezhetnének erdélyi tanulmányi utakra, amelyekhez ideális célpontot szolgálna Marosvásárhely” – mesélte Runcan.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!