EU-s finanszírozású pályázati lehetőségek, 2010 utolsó negyedévében!

2010. november 10. – 17:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem csak termelési beruházásra. Jelszó: költségracionalizálás. ( x )

December elejétől kezdve pályázhatnak EU-s forrásra a mikro-, kis- és középvállalkozások informatikai eszközök beszerzésére. Ötlet kell csak kvázi és támogatással fejleszthetünk a profilunkhoz illeszkedő eszközökkel, szolgáltatásokkal. A trend a működést racionalizáló termékek és szolgáltatások beszerzése.

Gondok – elképzelések

Amikor egy kisvállalkozás vezetője értesül egy számára előnyös pályázati lehetőségről, rendszerint egy cél szerint mérlegel: cége jövedelemtermelő képességét a lehető legkisebb befektetéssel , a lehető legnagyobb mértékben igyekszik növelni, a támogatást hogyan tudja olyan eszközökre költeni, amelyek segítségével a termelékenység hatékonyságát növelheti. Egy bútorgyártó új gyalugépet, egy pék új kemencét, egy kertészvállalkozó új munkagépeket szerez be. Általában elfeledkezik a mindennapok szürkeségében arról, hogy a cégében emberek dolgoznak. Ebből következően a kollégák felejtenek, hibáznak. Ezeken a tévedéseken, esetleges szervezési hiányosságokon konkrét üzletek múlhatnak. Egy-egy ügyfél elvesztése, egy üzleti lehetőség elszalasztása, néhány szélsőséges esetet kivéve, sosem szándékos mulasztás következménye, sokkal inkább apró hibák eredménye. Általában nem gondolkodik tehát azon, hogy a hatékonyság növelhető a munkatársak hibalehetőségeinek minimalizálásával. Az efféléket elfelejteni manapság még nagyobb felelőtlenség. Pályázati lehetőséget kizárólag a termelés növelésére fordítani akkor, amikor a KKV-k elsöprő többsége a megrendelései számának visszaeséséből érzi a pénzügyi válság jelenlétét, közeledését, meggondolatlanság.

Hisz’ mindenhol ez a gond, nem!?

Csak a titkárnőm adminisztrál – reagál a legtöbb vezető. Örök dilemma: tényleg így van-e… Az adminisztratív folyamatokat illik rendben tartani. Hiába dolgoznak egy cégben a legjobb mérnökök, hiába lenne képes a cég a legszebb, legjobb, legolcsóbb pl. oszcilloszkópot gyártani, ha ügymenete nincs profi módon szervezve, ez mit sem ér. Csak világosan követhető rendszer szerint tud igazán hatékonyan menni a munka. Mit sem ér a mérnöki teljesítmény, ha a megrendelés elmarad. Mit sem ér a kereskedői munka, ha a fejlesztés elcsúszik. Feleslegesen dolgozott a mérnök és a kereskedő, ha az ügyfélszolgálatosok nem reagálnak időben a panaszokra, észrevételekre. Próbáljunk meg egy könnyebb napon kívülről nézni a cégünkre. Egyben, összefüggéseiben látni a működését, minden munkafolyamatunkra vonatkozóan mondatokba foglalni, hogy az a tevékenység miként járul hozzá a jövedelemtermeléshez. Valószínűleg nem lesz könnyű dolgunk. Azt kell látnunk, hogy léteznek olyan területek, jellemzően az adminisztráció, az ügymenetszervezés, azaz számos kiegészítő, támogató munkafolyamat , amelyek mindenféle meggondolás nélkül, egyszerűen csak a megszokás miatt működnek úgy, ahogy. Végiggondoltuk már az évek során valaha, hogy normális dolog-e, hogy pl. egy 3 évvel ezelőtti szerződésből bizonyos adatokat legjobb esetben is csak órák múlva találunk meg? Vagy csak így szoktuk meg? Megfelelő módszertan bevezetésével és IT beruházással rendet tehetünk a házon belül. Nem feltétlenül az ERP a megoldás, egy KKV esetében az iratkezelő rendszer adatokat szolgáltat majd, amelyekre támaszkodva vonhatunk le következtetéseket, ezt követően pedig saját magunk tehetjük hatékonyabbá a cégünk működését.

A pályázat

POSCCE 3.3.1. A pályázat célja a vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelem fejlesztése mindkét esetben, még nyitva áll a lehetõség a támogatási kérelmek benyújtására például ERP vagy dokumentumkezelõ rendszer beszerzéséhez, vagy a cég hardver eszközeinek modernizálására. További információk

Nem találtuk fel a spanyolviaszt!

Akkor, amikor arról hozunk döntést, hogy EU-s támogatást felhasználva -vállalva annak fenntartási feltételeit- fejlesztjük cégünket, szem előtt kell tartanunk, hogy cégünk nem csak termel, szolgáltat, kereskedik, stb., hanem ebből kifolyólag, egyszerűen csak működik is. Bármi, amit tesz, azt papír -levél, e-mail, fax, számla, szerződés, árajánlat, teljesítési igazolás a teljesség igénye nélkül- kíséri, sőt nemcsak kíséri, hanem indukálja, alátámasztja, segíti, vagy adott esetben megcáfolja, ellehetetleníti azt, amit tesz, tenne.

További információért kérjük, kattintson ide: www.dmsone.ro/regisztracio

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!