Mennyibe kerül az iskolakezdés?

2010. szeptember 10. – 20:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megúszhatjuk viszonylag olcsón is, de ha erőforrásaink korlátlanok, a határ szinte a csillagos ég. A minimálbüdzsé valahol 250 lejnél kezdődik.

Ha szeptember, akkor eső és iskolakezdés. Ez pedig természetszerűleg újabb költségekkel jár. Belegondolni is rossz: füzet, cipő, hegyező, táska, tolltartó és még sorolhatnánk gyermekünk felújításra váró tankészletét.

Összeállítottunk egy low-budget, illetve egy luxus kivitelű iskolakezdési bevásárlókosarat. Árban a különbség számottevő, minőségben nem annyira.

Tanszerek

Füzetekből a választék rendkívül széles: mindenki megtalálhatja a neki tetszőt a színes, egyszerű, virágos, jópofa, menő vagy éppen dedós darabok közül. Jellemzően a Hannah Montana ma a trend, de találunk akár pókemberes tollat vagy Hello Kitty-s füzetfedőt is, ami érdekes módon drágább, mint maga a füzet.A toll már a mi korunkban sem volt igazán trendi, legfeljebb patronos változatai hódítottak. Mostanában is ezek vannak túlsúlyban, a legfapadosabb változatokban csak két pót-patron van, egyik már gyárilag félig kifogyva. A legextrémebb a tollboás Barbie-babás toll, ami világít, ha írsz.A fapados változatban füzeteinket csomagolópapírral fedtük be. Amennyiben a legszükségesebbekből is a legolcsóbbat választjuk, alig 66 lejjel is megúszhatjuk az iskolakezdést, azonban ha a ruhaneműket is rászámoljuk, nagyon nehezen mehetünk 250 lej alá.

Ruhanemű

Ruhaneműk esetén fapadosnak tituláltuk a hipermarketben megtalálható darabokat, luxustermékeknek pedig a speciális sport-, vagy ruházati áruházakban kapható termékeket. Az árkategória tágan értelmezhető, ugyanis akár olcsóbban, de sokkal drágábban biztosan meg lehet kapni a hasonló paraméterekkel rendelkező ruhákat.

Kedvezményes csomagok

Találhatunk számos superpreţ-es csomagot is az áruházakban, amelyeket szinte már utánunk dobnak, csak vigyük már el.Az egyik Kauflandos csomag például 29,99 lejért tartalmaz 3 db A5-ös füzetfedőt, egy hegyezőt, 2 radíros ceruzát, 4 db A4-es füzetet, 2 db 48 lapos négyzethálós füzetet, 2 db 48 lapos vonalas füzetet, 1 biológia füzetet, 1 zenefüzetet, 1 földrajz füzetet, 1 szószedetes füzetet, A3-as rajztömböt és 12 darabos színesceruza készletet.

De találhatunk még olyan 2in1 akciókat, mint 5,99 lejért számológéppel ellátott vonalzó, vagy 10-11 lejért a minden jóval megtömött tolltartó.

A Plus iskolakezdési csomagja kicsit olcsóbb, de talán vékonyabb is. Minden füzetfajtából van benne egy darab, egy kicsi rajztömb, 6 radír – ez valószínűleg az első osztályos gyermek radírszükségletét a következő 12 évben fedezi, így erre többet nem lesz gondja az anyukának. Tartalmaz még hegyezőt, vízfestéket, ecsetet, színesceruzákat, számolópálcikákat (!).

Nem áll meg a menet

Sajnos nemcsak a fogyó termékekre kell gondolni iskolakezdéskor, hanem a folyamatosan amortizálódó állóeszközként szolgáló íróasztalra, éjjeli lámpára, székre, esetleg egy új tapétára.

A kezünkbe akadt ajánlat szerint egy fából készült, modern körvonalú íróasztal például legolcsóbban is 160 lejért szerezhető be, egy irodai szék legalsó határa 90 lej, egy éjjeli lámpát pedig már 20 lejért is megvásárolhatunk. Drága végletekbe nem érdemes bocsátkozni, hiszen egy íróasztalért akár 5-600 lejt is elkérhetnek, egy irodai szék 200-300 lejbe kerül más üzletekben, egy éjjeli lámpa ára pedig szintén akár 300 lej is lehet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!