Eladják a Szigetet

2007. november 27. – 19:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Adásvételi szerződést írt alá a Sziget Kft. a Pesti Estet kiadó Est Media Grouppal. A közel 5 milliárd forintos tranzakció öt év alatt zajlik le. A Sziget megy tovább , személyi változások nem lesznek – ugyanez érvényes a Félszigetre is.

Az Econet -leányvállalat Est Media Group Kft. adásvételi szerződést írt alá a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. 100 százalékának megvásárlására – írja az Index. A tranzakció öt év alatt zajlik le több lépcsőben és értéke maximum 4,95 milliárd forint lesz. A fesztivál két főszervezője továbbra is Gerendai Károly és Takács Gábor marad. A szerződés csak akkor lép hatályba, ha az Econet által kijelölt könyvvizsgáló cég legkésőbb 2007. november 30-ig a cég értékét legalább 4,25 milliárd forintban állapítja meg. A szerződésben kikötés még, hogy ha ellehetetlenül a fesztivál megszervezése, akkor az Est Media elállhat a felvásárlástól és még a pénzt is visszakapja. Az Est Media Group a Sziget Kft. tevékenységét tovább akarja fejleszteni. Az Econet blogján megjelent kommüniké szerint a Volt Fesztivál , a Balaton Sound és a Gyereksziget árbevételét tovább kell növelni. A fejlődés másik iránya a jelenlegi negyedik nagy rendezvényként megrendezett Félsziget kapcsán megszerzett nemzetközi fesztiválszervezői tapasztalatok átültetése további régiós országokra és eseményekre – áll az Econet honlapján. Szepessy Szabolcs , a Félsziget fesztiváligazgatója elmondta a Transindex nek: a Félszigettel kapcsolatban semmilyen változás nem lesz, minden megy tovább. A Sziget Fesztivált továbbra is megszervezik, és a Sziget kft. vezetése sem változik a tranzakcióval – ugyanez elmondható a Félszigetről is – fejtette ki a fesztiváligazgató. Az Est Media Group az Est Lapok (Pesti Est, regionális estek, Fidelio Sugó és évente közel hetven különszám) mellett tulajdonosa a Radiocafénak is, sőt beltéri reklámfelületek értékesítésével és reklám képeslapok terjesztésével is foglalkozik.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!