Egy, tíz, vagy ötven év múlva érjük utol a fejlett gazdaságok szolgáltatási struktúráját?

2007. május 23. – 22:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Milyen lehetősegei vannak egy fiatal közgazdásznak ha egy forradalmian új szolgáltatást szeretne bevezetni a román piacra?

Az utóbbi időben számos olyan informació terjed a médiában, miszerint a román gazdaság fantasztikus iramban fejlődik. A Román Statisztikai Hivatal által közzétett adatok szerint a 7,7 %-os GDP növekedesi rátából a szolgáltatási szektor része 49,6%. Mikor fogjuk elérni a fejlett gazdaságok strukturáját, ahol a szolgáltatások a GDP 70-79%-át teszik ki? Egy, tíz vagy inkább ötven év múlva? Ezek a kérdések kerülnek megvitatásra a RIF IX. Ifjú Közgazdász Találkozóján , amely 2007. május 25-27 között kerül megrendezésre Szatmárnémetiben.

Bartha Attila, főszervező:Célunk felhívni a figyelmet a szolgáltatások fontosságára egy jól működő gazdaságban, megmutatni a Románia és a nyugat-európai országok közötti különbségeket a szolgáltatások terén. A témáról Dr. Poór József, nemzetközi humánerőforrásmanagementtel foglalkozó szakember tart előadást.

A szolgáltatási szektorról kapott ízelítő mellett olyan témák is szóba kerülnek, mint például a multicégek terjeszkedése az újonnan csatlakozott EU-tagállamokban, illetve a pályakezdő közgazdászok esélyei. A találkozó részletes programját itt olvashatod el

B.A.:A konferencia lehetőséget kínál a szakmai tevékenységek összehangolására, illetve a kapcsolatok építgetésére az üzleti/gazdasági szférában. Gondolok itt az előadások utáni eszmecserékre, a kávészünetekre, a rendezvényt záró állófogadásra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!