Ismét nem akadt nyerő a lottón

2004. február 2. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan a lottón a fődíj összértéke 4,5 millió dollár volt a héten, de a nyereményszelvényekből kétszer ekkora értékben fogyott. Átlagosan 1500-an fordultak meg percenként a lottózókban – hattalálatost senki sem ért el.

Tizennégyes, negyvenkettes, harminchetes, negyvenes, harmincegyes és hatos: ha eltalálta volna valaki ezt a hat számot az Országos Lottótársaság múlt heti játékán, körülbelül 4,5 millió dollárnyi összértékű főnyereménnyel lett volna gazdagabb. Az összegbe egy lakás és egy 5-ös sorozatú BMW gépkocsi is beleszámít.


Noha a lottózók 10,4 millió szelvénnyel, azaz számvariációval próbálkoztak, a fődíjat senki sem ütötte meg, így a nyeremény tovább halmozódik annak ellenére, hogy a Lottótársaság közlése szerint a fogadók az összes lehetséges számkombináció (14 millió) 75%-át megjátszották. Az eheti összesített nyereményalap 274,8 milliárd lejre – mintegy 8,3 millió dollárnyira – rúg. Az öttalálatos szelvénnyel a pénzjutalom mellé egy Dacia Solenza gépkocsit lehet nyerni.

Lottórekord

A hatalmas összegű nyeremény valóságos lottóhisztériát idézett elő. Míg a két héttel ezelőtti hárommillió dollár megszerzéséért ötmillió szelvényt játszottak meg a lottózók, a most vasárnap esti összesítéskor kiderült, a játékosok még egyszer annyi variációval próbálkoztak. A szelvényenként kifizetett átlagösszeg is 90 ezer lejre kétszereződött egy hét leforgása alatt.

A legnagyobb sorok a hétvégén kígyóztak a fogadóirodák előtt: szombaton és vasárnap átlagosan percenként 1500 vásárló (a hétvégén félmillió, egy hét alatt 3,5 millió személy) fordult meg a lottózókban. A fogadók átlagosan egy dollárnyit költöttek egy szelvényre, így a Lottótársaság csak a múlt héten 10 millió dollárnyi bevételhez jutott a becslések szerint. A cég pénzügyi eredményeiről csak sejtéseink lehetnek, mert az állami vállalat mérlegfőösszegei nem szerepelnek a hivatalos pénzügyőri adatbázisban.

Egyvalaki 150 millióra játszott

Az Országos Lottótársaság adatai szerint két héttel ezelőtt döntött rekordot az a játékos, aki 150 millió lej értékben töltött ki szelvényeket. A nyeremény hírére megnőtt a külföldiek játékkedve is: számos szelvényt töltöttek ki magyar, szerb és Moldova köztársaságbeli állampolgárok. Itthon a játék leginkább az erdélyieket és a moldvaiakat érdekli leginkább.

A Lottótársaság azt ígéri, hogy aki legalább négytalálatost ér el, az legalább 6 millió lejjel lesz gazdagabb – feltéve persze, hogy nem kell túl sok szerencsés sorstársukkal osztozniuk a nyereményen. 2003 nyarán már forgott rekordösszegű nyeremény a játékban: akkor 1,5 millió dollár volt a tét, melyet 18 hét után ütött meg egy fogadó. A Lottótársaság szabályzata szerint ha húsz héten át senki sem ér el hattalálatost, a nyereményt az öt- és négytalálatos szelvények tulajdonosai között osztják szét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!