Ismét nem akadt nyerő a lottón

2004. február 2. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan a lottón a fődíj összértéke 4,5 millió dollár volt a héten, de a nyereményszelvényekből kétszer ekkora értékben fogyott. Átlagosan 1500-an fordultak meg percenként a lottózókban – hattalálatost senki sem ért el.

Tizennégyes, negyvenkettes, harminchetes, negyvenes, harmincegyes és hatos: ha eltalálta volna valaki ezt a hat számot az Országos Lottótársaság múlt heti játékán, körülbelül 4,5 millió dollárnyi összértékű főnyereménnyel lett volna gazdagabb. Az összegbe egy lakás és egy 5-ös sorozatú BMW gépkocsi is beleszámít.


Noha a lottózók 10,4 millió szelvénnyel, azaz számvariációval próbálkoztak, a fődíjat senki sem ütötte meg, így a nyeremény tovább halmozódik annak ellenére, hogy a Lottótársaság közlése szerint a fogadók az összes lehetséges számkombináció (14 millió) 75%-át megjátszották. Az eheti összesített nyereményalap 274,8 milliárd lejre – mintegy 8,3 millió dollárnyira – rúg. Az öttalálatos szelvénnyel a pénzjutalom mellé egy Dacia Solenza gépkocsit lehet nyerni.

Lottórekord

A hatalmas összegű nyeremény valóságos lottóhisztériát idézett elő. Míg a két héttel ezelőtti hárommillió dollár megszerzéséért ötmillió szelvényt játszottak meg a lottózók, a most vasárnap esti összesítéskor kiderült, a játékosok még egyszer annyi variációval próbálkoztak. A szelvényenként kifizetett átlagösszeg is 90 ezer lejre kétszereződött egy hét leforgása alatt.

A legnagyobb sorok a hétvégén kígyóztak a fogadóirodák előtt: szombaton és vasárnap átlagosan percenként 1500 vásárló (a hétvégén félmillió, egy hét alatt 3,5 millió személy) fordult meg a lottózókban. A fogadók átlagosan egy dollárnyit költöttek egy szelvényre, így a Lottótársaság csak a múlt héten 10 millió dollárnyi bevételhez jutott a becslések szerint. A cég pénzügyi eredményeiről csak sejtéseink lehetnek, mert az állami vállalat mérlegfőösszegei nem szerepelnek a hivatalos pénzügyőri adatbázisban.

Egyvalaki 150 millióra játszott

Az Országos Lottótársaság adatai szerint két héttel ezelőtt döntött rekordot az a játékos, aki 150 millió lej értékben töltött ki szelvényeket. A nyeremény hírére megnőtt a külföldiek játékkedve is: számos szelvényt töltöttek ki magyar, szerb és Moldova köztársaságbeli állampolgárok. Itthon a játék leginkább az erdélyieket és a moldvaiakat érdekli leginkább.

A Lottótársaság azt ígéri, hogy aki legalább négytalálatost ér el, az legalább 6 millió lejjel lesz gazdagabb – feltéve persze, hogy nem kell túl sok szerencsés sorstársukkal osztozniuk a nyereményen. 2003 nyarán már forgott rekordösszegű nyeremény a játékban: akkor 1,5 millió dollár volt a tét, melyet 18 hét után ütött meg egy fogadó. A Lottótársaság szabályzata szerint ha húsz héten át senki sem ér el hattalálatost, a nyereményt az öt- és négytalálatos szelvények tulajdonosai között osztják szét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!