Több százezres kőolaj-vámcsalás egy állami cég segédletével

2003. október 23. – 17:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába vezette maga a konstancai prefektus az olajvezetékekből való lopást megelőzésére létrejött parancsnokságot, merthogy a nagyok nem fúróval és kannákkal lopják az olajat. Erre még ő sem gondolt?

Annak ellenére, hogy a sajtó folyamatosan jelezte, hogy a lopások sorozata nem állt meg, Gheorghe Martin prefektust nem lehetett kimozdítani azon álláspontjából, miszerint eredményes az általa vezetett parancsnokság munkája. Egy nap viszont Martin arról értesült, hogy a gazdasági miniszter -- teljes diszkrécióval -- elmozdította helyéről az Oil Terminal vezérigazgatóját. Az Oil Terminal a legnagyobb hazai kőolaj-forgalmazó, többségben állami tulajdonban lévő vállalat-kolosszus, amelynek adminisztratív tanácsában a gazdasági tárca képviselői is jelen vannak. Az Oil Terminal rakodja ki a konstancai kikötőben a kőolajat, amelyet aztán a Compet vezetékein keresztül továbbít az ország finomítóiba. Ezt követően a prefektusnak finoman tudtára adták, hogy küldje el a pénzügyőröket az Oil Terminal háza tájára. Ez meg is történt. Az első dolog, amire fény derült, hogy a társaság olajtárolóiból eltűnt 60 ezer tonna orosz szállítmányú kőolaj, mintegy 14 millió dollár értékben. Történt mindez úgy, hogy senki sem fizetett érte vámot. Később beigazolódott, hogy az Oil Terminal a Rafo Onesti finomítóval áll szolgáltatás-szerződésben, és hogy náluk tűnik el rendszeresen a vámmentes olaj. Az olajfinomító ugyanis elmulasztotta kifizetni azt a 100 milliárd lejes illetéket, amit a beérkezéstől számított három hónapon belül kell térítenie. A mulasztás következtében a vámnak is illet volna fellépnie, és a behozott árut lefoglalnia az állam számára. Ez soha nem történt meg, illetve mire megtörténhetett volna, az árú nem volt sehol. A prefektus beismerte, hogy ez a 60 ezer tonnás szállítmány csak egyike lehet annak a számosnak, amely levámolás nélkül tűnik el a különféle olajfinomítók bugyraiban – a költségvetés ez által több százmilliárd lejjel van tehát megkárosítva. Hírforrás: BBC

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!