„Domainbróker” védte le a hirplusz.tv-t

2002. december 2. – 19:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Index és a Népszabadság Online szerint a hirplusz.tv -n lesz látható a ma próbasugárzó Hír+ tévé hivatalos honlapja. Nem elképzelhetetlen. De: jelenleg a domainnév még egy szemfüles magánszemély tulajdonában van, aki elsőként a Transindexnek nyilatkozott az átadás talán túlságosan is engedékeny feltételeiről.

A hirplusz.tv domainnév tulajdonosát e-mailben kerestük meg. Az érintett nevét nem fedte fel.

itthoni izgalmak

Információink szerint „domainbrókerek” tulajdonában van öt erdélyi magyar regionális és megyei napilap doménneve. Ezek a következők: kronika.ro, szabadsag.ro, nepujsag.ro, hargitanepe.ro illetve az rmsz.ro.

Transindex: -- Megkérdezhetem, hogy kicsoda Ön?

Egy teljesen átlagos valaki, aki nyitott szemmel jár a nagyvilágban. :)

-- Milyen céllal védte le a hirplusz.tv domaint?

Azért védtem le, mert olvasva az Index.hu híradását az induló új csatornáról, kerestem a hivatalos weblapjukat és úgy láttam, hogy a szóba jöhető jó domainneveket már lefoglalták különböző domainbrókerek. Úgy gondolom, megérdemli a csatorna, hogy egy profi és jól hangzó domainneve legyen. Nem célom kereskedni vele, az oldalon jelenleg található információkat a sajtóból gyűjtöttem, a nagyközönség informálódását szeretném segíteni vele.


-- Hogyan került a domain az Indexre, mint a Hír + tévé hivatalos honlapja?

Fogalmam sincs, miért és hogyan linkelt rá az index.hu szerkesztője az oldalamra, miből gondolta, hogy ez a csatorna hivatalos weblapja-én ezt soha nem állítottam, sőt, a HLE rendszerben pontosítottam, hogy ez egy nemhivatalos weblap.

-- Az Ön tulajdonában van-e a hirtv.hu-is?

Nincsen a tulajdonomban, de már kaptam ajánlatot a tulajdonosától, hogy megvásárolhatom vagy bérelhetem. Nem kis összegért! :)

-- Kapott valamilyen visszajelzést a honlappal kapcsolatban?

Igen, rengeteg levél érkezett, mindenki gratulál az új csatorna indulásához, az emberek bizakodóak és lelkesek. Ezúton tolmácsolnám jókívánságaikat a tévécsatorna illetékeseinek! :)

-- Megkeresték-e esetleg már Önt a Hír + tévétől? És Ön őket?

Mindezidáig nem kerestek meg a Hir TV-től. Én sem kerestem őket, mert nem ezzel a szándékkal regisztráltam a domaint. Ha megkeresnek, természetesen szívesen működnék együtt velük.

-- Milyen az oldal látogatottsága?

Óránként több száz látogatót regisztrált.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!