„Domainbróker” védte le a hirplusz.tv-t

2002. december 2. – 19:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Index és a Népszabadság Online szerint a hirplusz.tv -n lesz látható a ma próbasugárzó Hír+ tévé hivatalos honlapja. Nem elképzelhetetlen. De: jelenleg a domainnév még egy szemfüles magánszemély tulajdonában van, aki elsőként a Transindexnek nyilatkozott az átadás talán túlságosan is engedékeny feltételeiről.

A hirplusz.tv domainnév tulajdonosát e-mailben kerestük meg. Az érintett nevét nem fedte fel.

itthoni izgalmak

Információink szerint „domainbrókerek” tulajdonában van öt erdélyi magyar regionális és megyei napilap doménneve. Ezek a következők: kronika.ro, szabadsag.ro, nepujsag.ro, hargitanepe.ro illetve az rmsz.ro.

Transindex: -- Megkérdezhetem, hogy kicsoda Ön?

Egy teljesen átlagos valaki, aki nyitott szemmel jár a nagyvilágban. :)

-- Milyen céllal védte le a hirplusz.tv domaint?

Azért védtem le, mert olvasva az Index.hu híradását az induló új csatornáról, kerestem a hivatalos weblapjukat és úgy láttam, hogy a szóba jöhető jó domainneveket már lefoglalták különböző domainbrókerek. Úgy gondolom, megérdemli a csatorna, hogy egy profi és jól hangzó domainneve legyen. Nem célom kereskedni vele, az oldalon jelenleg található információkat a sajtóból gyűjtöttem, a nagyközönség informálódását szeretném segíteni vele.


-- Hogyan került a domain az Indexre, mint a Hír + tévé hivatalos honlapja?

Fogalmam sincs, miért és hogyan linkelt rá az index.hu szerkesztője az oldalamra, miből gondolta, hogy ez a csatorna hivatalos weblapja-én ezt soha nem állítottam, sőt, a HLE rendszerben pontosítottam, hogy ez egy nemhivatalos weblap.

-- Az Ön tulajdonában van-e a hirtv.hu-is?

Nincsen a tulajdonomban, de már kaptam ajánlatot a tulajdonosától, hogy megvásárolhatom vagy bérelhetem. Nem kis összegért! :)

-- Kapott valamilyen visszajelzést a honlappal kapcsolatban?

Igen, rengeteg levél érkezett, mindenki gratulál az új csatorna indulásához, az emberek bizakodóak és lelkesek. Ezúton tolmácsolnám jókívánságaikat a tévécsatorna illetékeseinek! :)

-- Megkeresték-e esetleg már Önt a Hír + tévétől? És Ön őket?

Mindezidáig nem kerestek meg a Hir TV-től. Én sem kerestem őket, mert nem ezzel a szándékkal regisztráltam a domaint. Ha megkeresnek, természetesen szívesen működnék együtt velük.

-- Milyen az oldal látogatottsága?

Óránként több száz látogatót regisztrált.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!