Üzletemberek kolozsvári randevúja

2002. november 28. – 20:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Másodszor kerül megrendezésre december 13-án, a RIF szervezésében a Kolozsvári Üzletemberek Találkozójá ra. A tavalyi 40 résztvevő helyett idén legalább 100-ra számítanak a szervezők, mondta el lapunknak Török Erzsébet.

Milyen múltja van a rendezvénynek?

RIF-névjegy

Neve: Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakció Megalakulás: 1998. november 13-15, Szovátafürdő Célkitűzése: A romániai magyar ifjú közgazdászok, gazdasági kérdések iránt érdeklődő fiatalok szakmai tevékenységének összehangolása és bővítése, valamint szakmai kapcsolatok létrehozásának elősegítése. A RIF a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) belső szerveződése, az RMKT céljaival összhangban fejti ki tevékenységét. Egyéb rendezvények: Ifjú Közgazdász Találkozó, 1999, 2000, 2001 március, 2002 április Tőzsdeszeminárium , 1999 május Business English tanfolyam , 2000 május-június Vidékfejlesztési projekt: Szék-Füzes völgye és Bekecsalja kistérség helyzetfeltárása, 2000 július-október Befektetéselemzés és Kockázatkezelés konferencia , 2001 március Ebusiness konferencia , 2001 májusa

Török Erzsébet:

A Kolozsvári Üzletemberek Találkozója még csak egyéves múlttal dicsekedhet, de hagyományt szeretnénk teremteni. Ebből a meggondolásból szervezzük meg idén is. Szeretnénk, ha minél több üzletember hozzájárulna ehhez, és jelenlétével megtisztelné a rendezvényt. Azért is tartjuk kiemelten fontosnak a találkozó létrejöttét, mert ilyen típusú rendezvényt az elmúlt években nem szerveztek Kolozsváron.

Milyen volt a hangulat a legutóbbi találkozón? Kik voltak jelen?

T.E.:

A tavaly decemberben megrendezett Kolozsvári Üzletemberek Találkozóján 40 résztvevő volt. Ezek közül megemlítenék pár cégnevet: AMM Design, Andromex Consulting, Antares Románia, Artex, Gimarom, IWE, Komfort Termic, Kopiernicus, Krónika, Macrogroup, Malortime, Modexpert, Mol Románia, Natura Travel, NG Invest, Nis Electronics, Promod, Thermopan, Tipoholding, Unimode, Y&Y. A hangulat nagyon jó volt, ezt bizonyítja a tény, hogy távozáskor a résztvevők mindegyike javasolta a találkozó jövőbeni megrendezését.

A résztvevők „ráéreztek” a rendezvény céljára, üzleti kapcsolatokat alakítottak ki, társalogtak, olyan kapcsolatok születettek meg, amelyeknek később konkrét eredménye lett. Tulajdonképpen ez egy olyan találkozó, amin szakmabeliek vesznek részt, könnyen ismerkednek, hiszen hasonló célokkal és elvárásokkal érkeznek oda. Függetlenül attól, hogy milyen korosztály tagja, mindenki jól érezte magát, hiszen a munka után szükség van a lazításra is. A találkozó, mondhatni, egy alkalom arra, hogy a lazítás mellett hasznosan teljen el az este.

Az idei miben más? Lesznek formális programok is?

T.E.:

Az idén gazdagítjuk az est programját: a rendezvény védnöke Kónya László , külkereskedelmi attasé lesz, aki egy rövid beszámolót tart a Magyarország és Románia közti üzleti kapcsolatokról. A találkozó december 13-án este 7 órától kezdődik az Escorial vendéglőben, a helyszín tehát maradt a tavalyi. Most 90-100 személyre számítunk, és mindent megteszünk azért, hogy a találkozó minél ismertebbé váljon, mivel így tudja betölteni szerepét.

Fogékonyabb-e az új nemzedék a találkozón való részvétel iránt?

T.E.:

Az elmúlt év tapasztalatából kiindulva, valószínűleg az idei résztvevők többsége is főleg fiatal üzletember lesz, de természetesen az idősebb generáció is képviselni fogja magát. Mint már említettem, itt minden szakmabeli jól érezheti magát.

Vártok-e még jelentkezéseket, vagy már megtelt a lista?

T.E.:

Még lehet jelentkezni, és várjuk, hogy minél többen jöjjenek el, nemcsak a régiek közül, hanem újak is. Jelentkezni az RMKT székhelyén lehet, a Kövespad u. 12 szám alatt. Az érdeklődők bővebb információkat a 0264-431488 -as telefonszámon, vagy e-mailben, [email protected]ímen kérhetnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!