Mire mennyit költ a szenátus?

2002. szeptember 6. – 19:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly a szenátus 166 új autót vásárolt és 4,1 milliárd lejt költött autóalkatrészekre. Idén májusig csak a maroktelefonok működtetésére 1,3 milliárdot fordítottak. Az új törvényhozási időszak kezdetével újabb kiadások ra lesz szükség...

A szenátus 2001-ben ötvenhárom közbeszerzési üzletet kötött, amelyeknek értéke összesen 56,9 milliárd lej volt. Egy újabb törvényhozási ciklus elkezdésével a szenátorok és a képviselők hivatali autóit is kicserélték. Összesen 166 gépkocsit vásároltak, ebből 30 Daewoo (összértékük 10,5 milliárd lej), 136 pedig Dacia (ezeknek ára összesen 17,7 milliárd lej).

Nagyképernyős időjárás-jelentés

Hat megaméretű tévét is vásárolt a szenátus, ez az országnak összesen 484,3 millió lejébe került, a szintén újonnan vásárolt 21, kisebb méretű tévékészülék pedig 135 millióba. A szenátorok úgy tartották, 60 digitális fénymásoló gépre van szükségük, összesen 6,1 milliárd lejes értékben. A tavaly vásárolt hét iratmegsemmisítőre 228,5 millió lejt, hálózati felszerelésekre 3,4 milliárdot, padlószőnyegekre pedig további 20 millió lejt költöttek. A tavalyi év során 4,1 milliárd lejre vásároltak autóalkatrészeket, 2 537, 2 millió lejért pedig különböző fogyó anyagokat. A szenátoroknak a Hivatalos Közlönyre való előfizetést is biztosítják, ez összesen 1,7 milliárd lejbe került.

Az idén pedig...

2002 májusáig összesen 38 közbeszerzési üzletet kötöttek, ezeknek összértéke 26,2 milliárd lej. Az év első öt hónapjában 19,2 milliárd lejbe került a szenátus benzinköltsége, valamint 1,1 milliárd lejt fordítottak arra, hogy az öt különböző típusú fénymásolót üzemeltessék. A fénymásolókhoz és nyomtatókhoz szükséges papír megvásárlása szintén 1,1 milliárd lejt igényelt. Az autójavításra 800 milliót, a maroktelefonok üzemeltetésére pedig 1,3 milliárdot fordítottak. A szenátus nyújtotta esztétikai élményt az újonnan vásárolt iparművészei alkotásokkal, a szenátoroknak szánt aranykitűzőkkel és a különböző festményekkel szándékoztak fokozni. Idén főleg üvegtárgyakat és festményeket vásároltak, ezek összesen 103,5 millió lejbe kerültek. Az aranykitűzők előállítása 400 millió lejbe került, a parkolási engedélyek pedig további 39,4 millió lejt érnek. A vakációzásból hazatérő szenátorok tavalyi hivatali Ericsson mobiltelefonjukat Nokia 6310-es készülékekre cserélhették, az állam pedig havi hétszáz perces bérletet biztosít a számukra. Forrás: Adevarul

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!