Az erdélyi magyar sajtó is terítékre kerül a 15. Kommunikációs Napokon

2023. december 5. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar videoklipekről, a romániai politika genderkérdéseiről, design- és művészetmenedzsmentről, látványtervezésről, a videójátékról, mint művészi médiumról, valamint az erdélyi magyar sajtó jövőjéről is szó lesz a 15. Kommunikációs Napokon, amelyet december 8-án és 9-én szerveznek meg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem kommunikáció szakos diákjai.

Az idei konferencia témáját a szervezők úgy foglalták össze, hogy „Van még új a KOMMnap alatt”, közleményük szerint a kommunikációtudomány múltjának felelevenítése, jelenének megvitatása és a jövőről való elmélkedés lesz a két napos beszélgetés- és előadássorozat célja.

Pénteken a Sávlekötő YouTube-csatorna stábja, azaz Babaitisz Jorgosz (Lil Frakk) és Gabnay Máté, Miki357 magyarországi kliprendező, valamint a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar román tagozatának oktatója, Mihnea Stoica lép fel, szombaton többek között Hatházi Rebeka beszél arról, hogy hogyan kommunikál a látványtervező, dr. Pólya Tamás, a Pécsi Tudományegyetem oktatója a videójátékokról ad elő, de jelen lesz Takács Dániel, televíziós szerkesztő, Molnár Tamás, a Diversity Advertising kreatív igazgatója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai, valamint az Egy asztalnál podcastet képviselve Márky Anna és Kovácsovics Lili is.

A szombat délutáni kerekasztal-beszélgetésen a Szabadság napilap főszerkesztője, Újvári Ildikó, a Transtelex vezető szerkesztője, Vig Emese, a Főtér főszerkesztője, Fall Sándor és a Kolozsvári Rádió főszerkesztője, Kovács Péter beszélgetnek az erdélyi magyar sajtó helyzetéről Botházi Mária moderálásával.

A rendezvény előtt, december 7-én este héttől dr. Benedek István Városok online márkakommunikációja című kötetét mutatják be a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar főépületének T1-es termében, 8-án pedig 16:45-kor kezdődnek az előadások a 101-es teremben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!