Még zöldebb Electric Castle fesztivállal készülnek jövőre, mint eddig

2023. november 8. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

A rajongók hivatalosan is elkezdhetik a visszaszámlálást, az Electric Castle szervezői bejelentették a 2024-es fesztivál dátumát. Az esemény 10. kiadását július 17–21. között tartják meg – derül ki a szervezők tájékoztatásából.

A közleményben fellépőket egyelőre még nem említenek, csak annyit írnak, hogy már több mint 15 ezer bérletet eladtak rá. Azt írják, a jövő évi EC-re tovább folytatják az idén tavasszal elindított irányt, még több fát ültetnek el a fesztivál kempingterületére, hogy egy igazi, árnyékos pihenőhelyet alakítsanak ki az érdeklődőknek, (és egy fás parkot a bonchidaiaknak). És nem állnak meg itt a zöldítéssel.

Nemrég csatlakoztak ugyanis a Green Deal Circular Festivals kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy hatékony fenntarthatósági stratégiákat fogadjon el az európai eseményekre. „Így a már ismert akciók mellett, köztük a szelektív hulladékgyűjtés, a környezetbarát közlekedés támogatása a fesztiválra vagy a történelmi örökség védelme, az Electric Castle szervezői továbbra is új programokat dolgoznak ki a környezeti terhelés csökkentésére” – írják.

A jövő évi kiadásra a bérletek november 14-ig még early bird akcióban kaphatók, 89 eurós kezdőáron.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!