Még zöldebb Electric Castle fesztivállal készülnek jövőre, mint eddig

2023. november 8. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

A rajongók hivatalosan is elkezdhetik a visszaszámlálást, az Electric Castle szervezői bejelentették a 2024-es fesztivál dátumát. Az esemény 10. kiadását július 17–21. között tartják meg – derül ki a szervezők tájékoztatásából.

A közleményben fellépőket egyelőre még nem említenek, csak annyit írnak, hogy már több mint 15 ezer bérletet eladtak rá. Azt írják, a jövő évi EC-re tovább folytatják az idén tavasszal elindított irányt, még több fát ültetnek el a fesztivál kempingterületére, hogy egy igazi, árnyékos pihenőhelyet alakítsanak ki az érdeklődőknek, (és egy fás parkot a bonchidaiaknak). És nem állnak meg itt a zöldítéssel.

Nemrég csatlakoztak ugyanis a Green Deal Circular Festivals kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy hatékony fenntarthatósági stratégiákat fogadjon el az európai eseményekre. „Így a már ismert akciók mellett, köztük a szelektív hulladékgyűjtés, a környezetbarát közlekedés támogatása a fesztiválra vagy a történelmi örökség védelme, az Electric Castle szervezői továbbra is új programokat dolgoznak ki a környezeti terhelés csökkentésére” – írják.

A jövő évi kiadásra a bérletek november 14-ig még early bird akcióban kaphatók, 89 eurós kezdőáron.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!