A Kuflikkal és Vukkal jön a Kolozsvári Magyar Rajzfilmhétvége

2023. november 7. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

Két egymás utáni novemberi hétvégén szervezik meg a Kolozsvári Magyar Rajzfilmhétvégét. November 11-12. között a Dacia moziban lehet magyar rajzfilmeket nézni, míg november 18-19. között a Mărăști mozi ad otthont az eseménynek – tájékoztat Oláh Emese alpolgármester kabinetjének közleménye.

„Az idei évben is igyekeztünk olyan programot összeállítani, ami a gyerekek és a gyermeklelkű felnőttek kedvencei között szerepelnek, de a különböző streamingszolgáltatókon nem találjuk meg őket. Két kategóriába osztanám őket tematika szerint: kortársak és nagy klasszikusok. Ilyen például az erdélyi szenzációs Legendárium rajzfilmsorozat, amit teljes egészében, premierben hozunk el a kolozsvári magyar családoknak, hiszen az eddigi kiadott összes történetét meg lehet tekinteni. Ugyanakkor az 1981-es rendezésű Vuk, vagy a nagy népszerűségnek örvendő Kuflik és az Akármik című rajzilmek is helyet kaptak a programunkban. Természetesen idén is a belépés teljesen ingyenes mindegyik vetítésre” – idézi a közlemény Oláh Emese alpolgármestert a programról.

A részletes program az esemény Facebook oldalán elérhető.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!