A környezetről szóló művészeti, kulturális és politikai fesztivált lát vendégül Kolozsvár

2023. szeptember 27. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

Kolozsváron szervezi meg a 2023-as Transeuropa fesztivált az European Alternatives transznacionális civil szervezet október 11–15. között. Az előadások, kiállítások, beszélgetések, workshopok és közösségi események helyszíne a Tranzit Ház, a ZIZ – Művészeti és Szociális tér, a Reactor és a Művész mozi.

A Transeuropa fesztivál arra keresi a választ a résztvevőkkel közösen, hogy milyen környezetben szeretnénk élni, hogyan alakítanánk azt, hogyan osztjuk meg a tereket egymással és más fajokkal, mit kezdünk a mesterséges intelligenciával, mit gondolunk a programokról, robotokról és kiborgokról.

„Az idei kiadás mottója: ”Holding Spaces„. A tér fenntartása nemcsak fizikai értelemben fontos, hanem szimbolikus értelemben is. Fontos, hogy újra megvizsgáljuk azokat az értékeket, amelyek meghatározóak számunkra, és amelyek miatt vissza kell foglalnunk nemcsak a fizikai, hanem a virtuális és a metatereket is. És nemcsak az élőhelyünk tereit kell visszafoglalnunk, hanem a diskurzus, a megértés, a törődés, a tanulás és a változás terét is” – olvasható a rendezvény honlapján.

Ugyanitt érhető el a fesztivál részletes programja is, amelyben többek között a Marion Colard patarétieknek szervezet művészeti workshopján készült munkákból rendezett kiállítás, Adorjáni Panna és Láng Dániel Időutazás gyalogtempóban című városi hangsétája, Máthé Anna-Krisztina ruhavarró, -javító és -átalakító workshopja vagy a kolozsvári városfejlesztésről és lakhatási válságról szervezett beszélgetés szerepel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!