A kőrispataki kisboltban szerveznek kiállítást a KOPIA-tábor alkotói

2023. augusztus 23. – 13:46

A kőrispataki kisboltban szerveznek kiállítást a KOPIA-tábor alkotói
A KOPIA Fotó és Mozgókép Alkotótábor korábbi résztvevői – Fotó: a KopiaKollektiva Egyesület Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A kőrispataki kisbolt udvarán rendezett pop-up kiállítással zárul a Hargita megyei faluban harmadik alkalommal megszervezett KOPIA Fotó és Mozgókép Alkotótábor.

A KopiaKollektiva Egyesület évente megszervezett tábora idén augusztus 24-én csütörtökön kezdődik, és öt napig fogad kortárs vizuális művészeket, amatőr műkedvelőket, és a társművészetek művelőit. A műhelyekben létrehozott munkákból (fotók, videók, hanginstallációk, művészkönyvek, rajzok), a táborzáró nyitott rendezvényen, augusztus 27-én vasárnap, este 7 órakor nyitnak kiállítást Kőrispatak központjában, a kisbolt udvarán, közölték a szervezők. A kiállítást Sütő Márton budapesti jazzgitáros, dalszerző nyitja meg egy gitáresttel.

Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (DRI) és a Communitas Alalpítvány támogatásával megszervezett tábor fő helyszínei a Hargita megyei Kőrispatak, Küsmöd és a Maros megyei Bözödújfalu. Az öt műhelyt a KopiaKollektiva Egyesület tagjai vezetik: lesz fotóműhely Kerekes Emőkével, kísérleti filmműhely Balla Zoltánnal, zaj/hang műhely Torkos Márk Erikkel, művészkönyv-kötő műhely Lőrinczi Inezzel és az online színműhely Lukács Orsolyával.

Az alkotótábor célja reflektálni a Maros-, és Hargita megye határán lévő kistérség jelenkori kihívásaira, lehetőségeire. A 2023-as téma a gyermekkor emlékei Ion Creangă és Benedek Elek világából és a faluhoz, az emlékezéshez való viszonyukból inspirálódva.

2020 óta közel 50 résztvevő alkotott már a KOPIA-táborban 16 évesektől 70 éven felüliekig. A szervezők kiemelt célja, hogy lehetőséget teremtsenek a műfaji és generációs sokszínűségre, amely nem csak a szakmai párbeszédet segíti, de az alkotást is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!