A The Chemical Brothers is lemondta az EC-s fellépését

2023. július 21. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

A The Chemical Brothers is lemondta a fellépését a bonchidai Electric Castle fesztiválon, ezzel pedig már három korábban meghirdetett headliner koncertje marad el idén. Pénteken sorozatban már a második alkalommal nem jön el a Bánffy-kastély kertjében szervezett eseményre Peggy Gou. Csütörtökön pedig Rezz távolmaradását is bejelentették a szervezők. Emellett több kisebb név is lemondta az EC-s koncertjét, amelyet külön még csak be sem jelentettek a szervezők, ilyen például a magyar Subscribe.

A The Chemical Brothers hivatalosan egészségügyi okokra hivatkozva marad távol, a duó egyik tagja, Tom Rowlandsnál fülgyulladást állapítottak meg a zenekar legutóbbi koncertje után, és az orvosok azt tanácsolták neki, kerülje a repülést és a hangos zenét. A The Chemical Brothers nem csak a bonchidai fellépésüket mondták le, hanem egy vasárnapi olaszországi show-t is. A luccai fellépést szeptemberre ütemezték át.

„Hihetetlenül frusztráló, hogy azt kell mondanom, lehetetlenné vált a romániai fellépés ezen a hétvégén, mert csúnya fülgyulladásban szenvedek, és azt tanácsolták, hogy ne repüljek és kerüljem a hangos zenét. A teljes felépülés reményében, és hamarosan újra találkozunk. Köszönöm!” – idézik a zenészt a romániai rajongóknak szánt bejelentésben.

A The Chemical Brothers volt az idei fesztivál egyik legnagyobb neve Iggy Pop és Macklemore mellett. Arról egyelőre még nem érkezett híradás, hogy a 76 éves Iggy Pop is lemondaná a koncertjét.

Kevésbé érthető Peggy Gou távolmaradása, aki csak annyit közölt, hogy „egy másik projektre koncentrál”. Peggy Gout szépen ki is támadták a romániai rajongói a nem túl hihető indok miatt, „Annyira, de annyira nem profi másodszor is lemondani, szégyelld magad!” vagy „Remélem, csak a Pulában, Horvátországban fogsz énekelni” (a pulă románul faszt jelent, tehát finoman elküldték a faszba) komment szinte kifejezetten kedvesen tűnik. REZZ show-jának a lemondása is elég homályos, annyit írtak, hogy „az előre nem látható utazási körülmények miatt” nem jut el a fesztiválra, jelentsen az bármit is.

Peggy Gou tavaly arra hivatkozva mondta le a fellépését, hogy pozitív lett a Covid-tesztje. Akkor a romániai fellépés mellett egy st. tropez-i show-t is lemondott.

A szervezők egyébként azt ígérik, hogy az említett előadók (tehát a csütörtöki és a pénteki) fellépésének napjára vásárolt és fel nem használt napijegyek árát a fesztivál után megtérítik. Ehhez a [email protected] címre kell írni a fesztivál után.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!