Kortárs irodalmat csempésznek a szívekbe! Idén is lesz Erdélyi Könyvfaló Olvasójáték

2023. június 5. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva

Idén októberben ismét megszervezik az Erdélyi Könyvfaló olvasójátékot, amelynek célja a kortárs magyar irodalom népszerűsítése a fiatalok (II-XII. osztályosok) körében – tájékoztatnak a szervezők.

A rendezvény első fordulójában előbb kortárs szerzők műveivel ismerkedhetnek meg a diákok, majd az október 9-15. között zajlik a második fordulója, amikor már a művek szerzőivel találkozhatnak személyesen a fiatal olvasók. Az olvasójátékot öt korcsoportnak hirdetik meg, korosztályonként két-két könyv közül választhatnak a gyerekek. A játékra pedig háromfős csapatokban lehet jelentkezni.

„Az olvasókat nem versenyre, hanem játékra, csapatjátékra hívjuk, amely arra bátorít minden résztvevőt, hogy olvassa el a korosztályának ajánlott művek egyikét. Így közelebb visszük egymáshoz a diákokat és a szerzőket, kortárs irodalmat csepmészünk az iskolákba és a szívekbe” – fogalmaznak a szervezők a tájékoztatásukban.

A gyerekeknek nincs más dolguk, mint válasszanak egyet a korosztályuknak felkínált könyvek közül, ezt olvassák el, majd regisztráljanak szeptember 2-20. között a játékba. A regisztráció után kapnak egy feladatlapot, amelynek a megoldásával és visszaküldésével (október 4-ig) bizonyíthatják, hogy elolvasták a könyvet, és ezzel bekerülnek a második fordulóba. Ezután kerül sör az V. Erdélyi Könyvfaló olvasójáték ötödik fordulójára október 9-15. között.

Az Erdélyi Könyvfaló Olvasójátékot az Ábel Kiadó, a Koinónia Kiadó, a Librológus Kulturális Egyesület és a Talentum Református Iskola szervezi. További információk az esemény Facebook-oldalán és weboldalán találhatók.

Könyvek kategóriánként

II-III. osztály:

  • Harcos Bálint: Szofi nagy képeskönyve
  • Nyulász Péter: A Gemini-kód – BerGer Szimat Szolgálat

III-IV. osztály:

  • Dér Adrienn: Kalandorjeti Fémkeleten
  • Harcos Bálint: Felhőcukrászda

V-VI. osztály:

  • Dér Adrienn: Kalandorjeti Fémkeleten
  • K. Kovács István: Galócák

VII-VIII. osztály:

  • Mészöly Ágnes: A királyné violája
  • Szabó Róbert Csaba: Újratöltés

IX-XII. osztály:

  • Láng Zsolt: Bolyai

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!