John Malkovich hírhedt sorozatgyilkosként lép színpadra Temesváron

2023. május 15. – 17:49

John Malkovich hírhedt sorozatgyilkosként lép színpadra Temesváron
John Malkovich a Pokoli vígjáték című előadásban Madridban, 2022 augusztusában – Fotó: Pierre-Philippe Marcou / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Zenés krimivel látogat Temesvárra John Malkovich júliusban, a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa program egyik kiemelt vendégeként. Az Emmy-díjas, Oscar- és BAFTA-díjra is jelölt amerikai színész Johann „Jack” Unterweger osztrák sorozatgyilkost alakítja a Pokoli vígjáték – egy sorozatgyilkos vallomásai című előadásban, amely július 20-án és 21-én látható a temesvári Nemzeti Színházban a szervezők bejelentése szerint.

Malkovich pályája során több mint 70 filmben játszott, emlékezeteset alakított többek között a Veszedelmes viszonyok (Dangerous Liaisons) vagy a John Malkovich-menet (Being John Malkovich) című filmekben, ugyanakkor rendszeresen lép fel színpadon is.

Temesvárra a Pokoli vígjáték – egy sorozatgyilkos vallomásai című előadással érkezik, amelyet Michael Sturminger írt és rendezett, kimondottan John Malkovichnak. Susanne Langbein és Chen Reiss szoprán énekművészek, illetve a Wiener Akademie Orchester kíséri az előadásban a színészt, aki az osztrák Johann „Jack” Unterweger bőrébe bújik. Unterweger a börtönben írta meg Purgatórium (Fegefeuer) című önéletrajzát, amely annyira sikeres lett, hogy a férfit szabadlábra helyezték és irodalmi híresség lett az 1990-es években, de kiderült, hogy ezalatt több prostituáltat megölt.

Az előadást a FEST-FDR fesztivál keretében mutatják be Temesváron, a jegyekről egyelőre nem közöltek információkat.

John Malkovich egyébként járt már Romániában ezzel az előadással 2013-ban a bukaresti Enescu Fesztiválon, de több más országban, köztük Magyarországon is előadta.

A színész további kötődése Romániához, hogy ő alakítja Sergiu Celibidache Franciaországba kivándorolt világhírű román karmestert egy készülő életrajzi filmben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!