Izlandi fekete komédiával nyit a TIFF

2023. április 12. – 15:47

Másolás

Vágólapra másolva

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson első angol nyelvű filmjével, az Északi kényelem (Northern Comfort) című repülésfóbiáról, szorongásról és paranojáról szóló fekete komédiával indul június 9-én a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) Kolozsváron, jelentették be a szervezők.

Az izlandi rendező három filmjét is bemutatta már Románia legnagyobb filmfesztiválján, kétszer indult a fődíjért, legutóbb pedig 2017-ben A fa alatt című fekete komédiáját tűzte műsorra a TIFF. 2023-ban új alkotása az Északi Fókusz szekció keretében mutatkozik be, amely több mint 40 norvégiai, izlandi, dániai, finnorzsági és svédországi filmet, koncertet és mozikoncertet tartalmaz majd.

Az izlandi-brit-német koprodukcióban készült Északi kényelem című filmet az alkotócsapat jelenlétében vetítik a főtéri nyitógálán, a jegyek árusítása már elkezdődött.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!