Április elején érkezik az erdélyi mozikba a Hat hét

2023. március 30. – 12:17

Április elején érkezik az erdélyi mozikba a Hat hét

Másolás

Vágólapra másolva

Egy héttel a magyarországi mozipremier után Erdélyben is meg lehet nézni Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmdrámáját – tájékoztat a film erdélyi forgalmazója, a Filmtett.

Csütörtökön, március 30-án este 8 órai kezdettel a kolozsvári Győzelem moziban, jövő szerdán, április 5-én a Művész moziban, szintén este 8 órától lehet premier előtti vetítésen megnézni a Hat hét című magyar filmet. A szerdai vetítést követő online közönségtalálkozón a film rendezője és forgatókönyvírója, Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté válaszol a nézők kérdéseire. A két kivételes alkalom után mindkét mozi rendszeres vetítéseket is műsorra tűzött.

A román nyelven feliratozott film április 7-én kerül hivatalos moziforgalmazásba Romániában: Sepsiszentgyörgyön a Művész mozi by Cityplex, Maroshévízen a Cinema Călimani 3D, Temesváron a Győzelem mozi tűzte műsorra. Az aradi Művész moziban egyszeri vetítésen lehet megtekinteni április 7-én, és a Maros Megyei Múzeum is beütemezett egy egyszeri vetítést Marosvásárhelyen, április 13-án, 18 órától. A film április 13-án debütál Csíkszeredában a Csíki moziban, később rendszeres vetítéseken is nézhető lesz.

A Hat hét főszereplője egy lobbanékony középiskolás, Zsófi, aki örökbe adja újszülött gyermekét egy régóta várakozó párnak. A szülést követően azonban kétségek merülnek fel benne. A magyar törvények szerint hat hete van, hogy meggondolja magát.

A szarajevói versenyprogramban debütált és számos másik nemzetközi filmfesztiválon sikerrel vetített film Szakonyi Noémi Veronika első egészestés alkotása, főszerepét Román Katalin játssza. A film producere Romwalter Judit, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Hargittai László és Vághy Anna, zenéjét Sperling Andor szerezte. A filmet Romániában a Filmtett Egyesület forgalmazza.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!