Pénteken érkezik az erdélyi mozikba a közel 2 milliárd forint állami támogatásból forgatott Hadik

2023. március 14. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

Alig egy héttel a magyarországi moziforgalmazás kezdete után, március 17-től Erdélyben is debütál a Hadik – tájékoztat a forgalmazó.

„1757-ben járunk. Hadik András és mindenre elszánt csapata végrehajtja a történelem legvakmerőbb huszárcsínyét. A hétéves háború idején Hadik különleges küldetést kap Mária Teréziától: huszáregységeivel titokban fel kell nyomulnia Berlinig, hogy Nagy Frigyes porosz király távollétében elfoglalják és megsarcolják az ellenséges fővárost. Hadik és katonái az éjszaka leple és mindössze hat nap alatt tették meg a 450 kilométeres távolságot, hogy váratlanul rajtaüssenek a városon és az azt védelmező helyőrségen. A képtelen támadás teljesen váratlanul éri a poroszokat, ennek is köszönhető a küldetés fényes sikere. Hadik serege azelőtt távozik az elfoglalt Berlinből, hogy az ellenség erősítése megérkezne a városba” – írja a forgalmazó a 2 milliárd forintból készült film ajánlójában.

A filmet Szikora János rendezte Kis-Szabó Márk forgatókönyve alapján, producere Nagy Endre. Operatőre Győri Márk, vágója Barsi Béla és Hack Júlia, zenéjét Gulya Róbert szerezte. A legfontosabb szerepekben Trill Zsolt, Szabó Győző, Molnár Áron, Szalma Tamás, Bordán Lili, Reviczky Gábor, Horváth Lili, László Zsolt, Hirtling István, Mucsi Zoltán, Julia Jakubowska, Gáspár Sándor, Forgács Péter, Derzsi János és Tordy Géza látható.

A magyarországi kritika nem nagyon kímélte a filmet,

A Filmforgalmazók Egyesületének legfrissebb adatai szerint március 9. és 12. közötti nyitóhétvégén összesen 14 698-an nézték meg.

A film romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület. A Hadikot eredeti magyar nyelven, román feliratozással, 12-es korhatár-besorolás mellett lehet megtekinteni a következő vetítési rend szerint:

  • Csíkszereda, Cinema Csíki Mozi – március 24-től
  • Nagyvárad, Cinema Palace – március 17-től
  • Marosvásárhely, Cineplexx – március 17-től
  • Szatmárnémeti, Cineplexx és Cinema One – március 17-től
  • Sepsiszentgyörgy, Cityplex – március 17-től
  • Maroshévíz, Cinema Calimani 3D – március 24-től
  • Kolozsvár, Győzelem mozi – március 24-től
  • Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház – március 24-én (egyszeri vetítés)
  • Beszterce, Dacia mozi – március 17-től

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!