A Vidnyánszky Attila rendezte A helység kalapácsát tűzte műsorra március 15-én a kolozsvári színház

2023. március 13. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Március 15-én, szerdán este 8 órakor a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében a budapesti Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója, A helység kalapácsa című vendégelőadás lesz látható Vidnyánszky Attila rendezésében – közölte hétfőn a színház.

„A mű minden bája és humora mellett ez az előadás a beregszászi társulatról is szól, arról, hogy a színház kapaszkodó, a túlélés eszköze. Nem hangoljuk át Petőfi művét, de abból indulunk ki, hogy ennek a társulatnak a tagjai a háború miatt most itt ülnek bőröndjeiken, és nem lehetnek otthon. A színen megjelenő Petőfi az Útilevelek kárpátaljai passzusaiból idéz, és hazagondolunk… Játékos, szabad színházat kínálunk, ezzel az előadással csatlakozva a Petőfi-emlékévhez, amelyben a költő születésének 200. évfordulóját ünnepeljük” – idézi a közlemény az előadás alkotóit.

Petőfi Sándort ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, további szerepekben Szabó Imre, Gál Natália, Cséke Adrienn, Mónus Dóra, Sőtér István, Szilvási Szilárd, Jakab Tamás, Ferenci Attila, Fornosi D. Júlia, Polyák Anita , Séra Dániel, Orosz Ibolya, Orosz Melinda és Vass Magdolna látható.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!