A nagyváradi Szigligeti Színházban forgatott Mickey Rourke

2023. február 16. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Mickey Rourke Golden Globe- és BAFTA-díjas, Oscar-jelölt amerikai filmszínész a nagyváradi Szigligeti Színház színpadán járt egy forgatáson – derült ki a színház Facebook-posztjából. Mint mi is beszámoltunk róla, a sztárszínész Ciprian Mega román rendező és ortodox pap 21 rubin című filmjének forgatására érkezett a városba, és ehhez mondott el egy monológot a színházban.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a forgatás színházi része a Szigligeti Színház munkatársainak önzetlen hozzájárulásával valósulhatott meg” – írták.

A 21 rubin című filmet, amelyben több külföldi és romániai neves színész is feltűnik majd, Ciprian Mega, a Rogériusz-negyed egyik ortodox papja rendezi és a cselekménye 2022 végén játszódik. A filmben Anthony Delon az orosz Jurijt alakítja, aki a főszereplő, a romániai főügyészi posztra jelölt Nina barátja (Corina Moise alakításában). A jelenleg Nagyváradon forgató hírességek között az amerikai külügyminisztert alakító Mickey Rourke mellett ott van még az olasz Elisabetta Pellini is, akinek karaktere az Európai Bizottság képviselője.

A film, amely a forradalom utáni romániai társadalomról akar látlelet nyújtani, egyben egy trilógia utolsó része is, amelynek első epizódja az emigráló nők sorsáról, a második pedig Calciu Dumitreasa pap életéről szólt, aki a '80-as évekbeli templomrombolások ellen szólalt fel. Ez utóbbit, a Pusztába kiáltó szót (Glasul care strigă în pustie) 2021-ben mindössze 11 nap alatt forgatták le Nagyváradon, és 2022 őszén két díjat is nyert a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon – amely eredmény a háború kontextusában egyáltalán nem nyerte el a romániai közvélemény tetszését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!