Érkezik az erdélyi mozikba a Zanox, a székelyudvarhelyi Bálint Előddel a főszerepben

2023. január 27. – 11:54

Érkezik az erdélyi mozikba a Zanox, a székelyudvarhelyi Bálint Előddel a főszerepben
Bálint Előd a Zanoxban – Fotó: Filmtett Egyesület

Másolás

Vágólapra másolva

Baranyi Gábor Benő romantikus és sci-fi jegyekkel átszőtt vígjátékának főszereplője egy kétes eredetű házipálinkának köszönhetően esélyt kap rá, hogy újrakezdjen egy félresikerült napot. Többször is.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások február elsején debütál a romániai mozikban, közölte a film romániai forgalmazója, a Filmtett Egyesület.

A történet szerint a kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más italokkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akire a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töritételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

A film főszereplőjét a székelyudvarhelyi származású Bálint Előd alakítja. Az időhurkos vígjáték további szerepeiben a kolozsvári Hatházi András, Erdős Lili, Hozák Kevin és Radvánszki Ronett látható.

A fényképezésért Gajdics Dávid, a vágásért Kis André, a zenéért Hodován Milán, a produceri feladatokért pedig Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel felelt.

„A Zanox egy pöttyös zebra a magyar filmkészítésben, abszolút a közönségnek készült, nagyrészt teljesen ismeretlen arcokkal, egy olyan generációnak, akiket maga mögött hagyott a magyar filmgyártás” – írta a filmről a Telex. „Nekem az volt a szorosabb kapcsolódási pont, hogy Misi nem tökéletes. Ügyetlen, a film elején nem nagyon próbálkozik, aztán mégis úgy dönt, hogy elmegy a buliba. Nem egy profi hős, még a film végén sem. Például nem tudja, hol kell valakit késsel megszúrni. Én sem tudom!” – mesélte Bálint Előd a forgatásról a lapnak.

AZanox – Kockázatok és mellékhatásokromániai forgalmazása jövő hétvégén kezdődik a következő menetrend szerint:

  • Bukarest – premier előtti bemutató a Román Parasztmúzeum mozijában február 1-jén; utána rendszeres vetítések ugyanitt (jegyek itt)
  • Kolozsvár – február 2-án 19 órakor a Művész moziban díszbemutató és közönségtalálkozó Baranyi Gábor Benővel, Bálint Előddel és Hatházi Andrással (esemény itt), február 3-tól rendszeres vetítések a Művész moziban és a Győzelem moziban
  • Sepsiszentgyörgy – rendszeres vetítések február 1-jétől a Művész mozi by Cityplexben (jegyek itt)
  • Csíkszereda – bemutató február 4-én a Cinema Csíki Moziban (esemény itt); utána rendszeres vetítések ugyanitt (jegyek itt)
  • Kézdivásárhely – egyszeri vetítés a Vigadó Művelődési Házban február 7-én
  • Székelyudvarhelyen, Temesváron és Szatmárnémetiben február során, egy későbbi időpontban tűzik műsorra a filmet.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!