Hétfőn kezdődik Tompa Andrea székelyföldi körútja

2023. január 23. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn, Csíkszeredában kezdődik Tompa Andrea székelyföldi körútja. A magyar kultúra napja alkalmából összesen öt erdélyi városban szerveznek közönségtalálkozót az írónak a héten, illetve további négy iskolában találkozik diákokkal.

A körút helyszínei:

  • Csíkszereda: január 23., 18 óra, Csíki mozi
  • Kovászna: január 24., 18 óra, Városi Művelődési Ház
  • Székelyudvarhely: január 25., 18 óra, Városi Könyvtár
  • Sepsiszentgyörgy: január 26., 18 óra, Bod Péter Megyei Könyvtár
  • Kézdivásárhely: január 27., 17 óra, Vigadó Művelődési Ház

Tompa Andrea író, színikritikus Kolozsváron született, 1990 óta Budapesten él.

Első regénye, A hóhér háza a ’80-as évek Kolozsvárján játszódik, az egyes szám harmadik személyben elbeszélt történet főszereplője egy középiskolás lány. A Fejtől s lábtól két erdélyi orvosnak Trianon árnyékában lejátszódó története, az Omerta a kommunista rezsim kezdetét eleveníti fel négy elbeszélő hangján. Negyedik regénye, a Haza a máról szól, főhőse egy író, aki új hazában új életet választott, és fő témája az otthon meghatározása, keresése.

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület főszervezésében létrejövő körút estjein Tompa Andrea felolvas most készülő, ötödik regényéből is – írják a szervezők közleményükben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!