Hétfőn kezdődik Tompa Andrea székelyföldi körútja

2023. január 23. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn, Csíkszeredában kezdődik Tompa Andrea székelyföldi körútja. A magyar kultúra napja alkalmából összesen öt erdélyi városban szerveznek közönségtalálkozót az írónak a héten, illetve további négy iskolában találkozik diákokkal.

A körút helyszínei:

  • Csíkszereda: január 23., 18 óra, Csíki mozi
  • Kovászna: január 24., 18 óra, Városi Művelődési Ház
  • Székelyudvarhely: január 25., 18 óra, Városi Könyvtár
  • Sepsiszentgyörgy: január 26., 18 óra, Bod Péter Megyei Könyvtár
  • Kézdivásárhely: január 27., 17 óra, Vigadó Művelődési Ház

Tompa Andrea író, színikritikus Kolozsváron született, 1990 óta Budapesten él.

Első regénye, A hóhér háza a ’80-as évek Kolozsvárján játszódik, az egyes szám harmadik személyben elbeszélt történet főszereplője egy középiskolás lány. A Fejtől s lábtól két erdélyi orvosnak Trianon árnyékában lejátszódó története, az Omerta a kommunista rezsim kezdetét eleveníti fel négy elbeszélő hangján. Negyedik regénye, a Haza a máról szól, főhőse egy író, aki új hazában új életet választott, és fő témája az otthon meghatározása, keresése.

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület főszervezésében létrejövő körút estjein Tompa Andrea felolvas most készülő, ötödik regényéből is – írják a szervezők közleményükben.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!