Visky András író, Imre Éva színművész és Oláh Gyárfás szobrászművész vehetik át az idei Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjat

2023. január 22. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

Irodalom kategóriában Visky András író, drámaíró, dramaturg; képzőművészet kategóriában Oláh Gyárfás szobrászművész, divattervező; előadóművészet kategóriában Imre Éva színművész vehetik át idén az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjakat, melyet 2023-ban már 11. alkalommal ad át a Romániai Magyar Demokrata Szövetség – közölte közleményében az RMDSZ.

Örömmel jelentjük be, hogy idén is átadjuk az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjakat. Közel egy évtizedig szokás volt, hogy a Magyar Kultúra Napján nyújtottuk át a művészeknek ezt az elismerést, a járvány viszont arra kényszerített minket, hogy a nyárindító Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre tegyük át ezt. Idén és ezentúl a következő években az ünnepi könyvhéten mondunk köszönetet azoknak, akik munkájukkal, alkotásaikkal a magyar kultúrát gazdagítják. Idén ezt a díjat Visky András írónak, dramaturgnak, Imre Éva színművésznek és Oláh Gyárfás szobrászművésznek, divattervezőnek nyújtjuk át. Gratulálunk a díjazottaknak”– idézi a közlemény Kelemen Hunor szövetségi elnököt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!