Visky András író, Imre Éva színművész és Oláh Gyárfás szobrászművész vehetik át az idei Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjat

2023. január 22. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

Irodalom kategóriában Visky András író, drámaíró, dramaturg; képzőművészet kategóriában Oláh Gyárfás szobrászművész, divattervező; előadóművészet kategóriában Imre Éva színművész vehetik át idén az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjakat, melyet 2023-ban már 11. alkalommal ad át a Romániai Magyar Demokrata Szövetség – közölte közleményében az RMDSZ.

Örömmel jelentjük be, hogy idén is átadjuk az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjakat. Közel egy évtizedig szokás volt, hogy a Magyar Kultúra Napján nyújtottuk át a művészeknek ezt az elismerést, a járvány viszont arra kényszerített minket, hogy a nyárindító Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre tegyük át ezt. Idén és ezentúl a következő években az ünnepi könyvhéten mondunk köszönetet azoknak, akik munkájukkal, alkotásaikkal a magyar kultúrát gazdagítják. Idén ezt a díjat Visky András írónak, dramaturgnak, Imre Éva színművésznek és Oláh Gyárfás szobrászművésznek, divattervezőnek nyújtjuk át. Gratulálunk a díjazottaknak”– idézi a közlemény Kelemen Hunor szövetségi elnököt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!