Hegyilevegő Expressz: különvonatot indít a MÁV Erdélyből Bagossyék budapesti koncertjére

2023. január 18. – 15:51

Másolás

Vágólapra másolva

A 10 éves Bagossy Brothers Company jubileumi koncertjére a MÁV-Start által biztosított, fekvőhelyes és étkezőkocsis vonattal utazhatnak az erdélyi rajongók Budapestre. A Hegyilevegő Expressznek nevezett vonat a Koronával egyesített járat, amely 2023. március 10-én, este 19:35-kor indul Brassóból, majd Sepsiszentgyörgy – Csíkszereda – Gyergyószentmiklós – Kolozsvár – Nagyvárad – Budapest vonalon közlekedne, a tervek szerint pedig másnap délelőtt, magyarországi idő szerint 9:20-kor futna be a Keleti-pályaudvarra. Visszafele március 12-én, vasárnap 17:40-kor indul a vonat, ugyancsak a Keleti-pályaudvarról.

A jegyek ára természetesen attól változik, hogy felnőttek és gyerekek honnan indulnak Budapestre és vissza, vagy egyáltalán váltanak-e jegyet a visszaútra is. Például a felnőtt Brassó/Sepsiszentgyörgy–Budapest oda-vissza jegy 480 lejbe (körülbelül 38 500 forint) kerül, és tartalmaz egy vacsorát is. Ugyanerre az útra a gyerekeknek már 335 (körülbelül 26 900 forint) lejért lehet jegyet váltani, vacsora nélkül az árak 450 (36 100 forint) illetve 305 lejre (24 500 forint) módosulnak.

A MÁV weboldalán rákerestünk a Brassó – Budapest járatok áraira is, egy alvókocsiba foglalt jegy 44,5 euró, azaz nagyjából 219 lejbe kerül március 10-én, a Hegyilevegő Expressz árait tehát piaci szinten határozták meg.

A jegyértékesítő oldalon közölt információk szerint a gyerekeknek járó kedvezmény 15 évnél fiatalabb személyekre érvényes, 6 éven aluli gyerekek számára az utazás díjtalan. A Facebookon közölt információk szerint a jegyértékesítő oldalon foglalhatók a helyeket, fizetni azonban csak a helyszínen, a felszállás pillanatában lehet.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Bagossyék koncertjére külön gyorsvonatot indítanak: tavaly a Papp László Sportarénás koncertre is hasonlóképp utazhattak ki azok, akik nem akartak lemaradni.

A jubileumi koncertet ezúttal az MVM Dome multifunkcionális sportcsarnokban szervezik, ennek befogadóképessége sportrendezvényeken több mint 20 ezer hely.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!