Szántai János az Erdélyi Magyar Írók Ligájának új elnöke

2022. november 27. – 10:50

Szántai János az Erdélyi Magyar Írók Ligájának új elnöke
Szántai János, az E-MIL új elnöke – Fotó: az Erdélyi Magyar Írók Ligájának Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton zajlott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Írók Ligájának (E-MIL) tisztújító közgyűlése, amelyen Szántai Jánost választották meg az írószervezet élére, számolt be a Főtér hírportál, amelynek a költő, író, újságíró a főszerkesztő-helyettese.

Az E-MIL választmányának tagjai az új elnök mellett a leköszönő elnök, Karácsonyi Zsolt költő, műfordító, kritikus, Király Zoltán költő, műfordító, Mărcuțiu-Rácz Dóra költő, prózaíró, szerkesztő, és Zsidó Ferenc író, szerkesztő, műfordító, dramaturg.

A szervezet etikai bizottságába Szenkovics Enikő műfordítót, Borsodi L. László költőt, irodalomtanárt és Papp Attila Zsolt költőt, szerkesztőt, újságírót választották be.

Az E-MIL mintegy százhúsz taggal rendelkezik, rendszeresen szervez irodalmat népszerűsítő felolvasóesteket és egyéb irodalmi rendezvényeket. A szervezet 2002-ben alakult Kolozsváron, első elnöke Fodor Sándor volt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!