Nagylemezt adott ki A csajod zenekar

2022. október 23. – 11:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kolozsvári zenekar Alig használt álmok turkálója című nagylemeze október 21-től hallgatható a zenekar Youtube-csatornáján és a Spotify-on.

„A konceptalbumként funkcionáló Alig használt álmok turkálója ingoványos talajon vezet végig a kövér kisfiútól, az elsőéves egyetemistán át, a korporatistáig, és a gyermekkori szerelemtől a felnőttkori szakításig. Teljesen különböző szerepek melyek mégis egyszerre vannak jelen bennünk, csak különböző arányokban. A dalok tematikájához hasonlóan a zenei stílusok is széles skálán mozognak. A zenekar eddig megszokott funk-rock stílusa mellett megjelennek álmodozó jazzes akkordkörök, páratlan ritmusok, keleti skálák, punk zúzás és könnyed pop elemek is” – írják közleményükben.

A lemezt több helyszínen is bemutatják:

  • Október 27. Dürer kert, Budapest
  • Október 28. Nagyerdei Víztorony, Debrecen
  • Október 29. Moszkva Café, Nagyvárad
  • November 17. Flying Circus, Kolozsvár
  • November 19. G Café, Marosvásárhely
  • November 26. Grand Café, Szeged

A csajod zenekar 2017 őszén egy jamsession keretén belül alakult meg Kolozsváron. A 2018 decemberi debütáló koncertet követően 2019 szeptemberében jelent meg első (szerzői kiadású) kislemezünk, A Csajod. 2019 nyarán megszerezték az udvarhelyi szervezésű Siculus Fesztivál legjobb dalszövegért járó díját, majd egy évvel később a Nagydíját is. 2020-ban Az első tartalék című daluk lett a Legszebb Erdélyi Magyar Dal, ami 2021-ben az Egy Vicc!? című második kislemezükön jelent meg. 2021-ben a csapat bekerült az Öröm a Zene Tehetségkutató budapesti döntőjébe. 2022-ben az Ide tartozom című dalukkal bejutottak az Erdély dala dalverseny elő adásába, és ebben az évben rögzítették az Alig használt álmok túrkálója című első nagylemezüket.